A keresett kulcsszó: AG2R La Mondiale


Országútis hírek külföldről: Sagan neve tisztázódott a Tour bukást illetően, végleges a Sky 2018-as kerete, bemutatta jövő évi mezét az AG2R, Groupama-FDJ néven folytatja Marc Madiot sora2017.12.06. - Peter Sagan neve tisztázódott az UCI-nál a Tour de France-on okozott bukást illetően A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé a feleket az idei Tour de France-on történt bukás ügyében, melyben Peter Sagan okozott hatalmas esést, aminek következtében Mark Cavendish a verseny feladására kényszerült, míg Sagant a versenybíróság kizárta. Az immáron háromszoros világbajnok csapata a Bora-hansgrohe a lehető összes helyen fellebbezéssel élt versenyzője diszkvalifikálása miatt. Az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egyúttal ígéretet tett arra, hogy a hasonló esetek elkerülése végett bevezet egy segéd videó-bírót, melyen a lehető leghamarabb kielemezhetik a történteket. A Francia Körverseny negyedik szakaszán elsőre szinte mindenki biztos volt abban, hogy a bukást Sagan felelőtlensége okozta, ám a későbbi kikockázott felvételek már elbizonytalanították a szakértőket.
Országútis hírek külföldről: Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését, az AG2R vállalatának megéri a kerékpársportot támogatni, Jakub Mareczko duplázott a Hainani Körversenyen2017.10.31. - Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését Kissé érthetetlen módon az Astana csapatvezetője Alexander Vinokourov perre viszi Fabio Aru elvesztését, mondván, hogy a regnáló olasz bajnok szerződésében volt egy olyan kitétel miszerint csak akkor igazolhat 2018-ra máshová, ha minimum húsz százalékkal ígérnek rá a kazah sor ajánlatára. Vinokourov szerint Aru és az ügynöke ezt is figyelmen kívül hagyták, ráadásul csak az utolsó utáni pillanatban értesítették a távozásról az Astana vezetőségét, így a csapat komolynak mondható háromhetes menő nélkül maradt. „Kártérítést szeretnénk kapni azért, amiért ilyen helyzetbe hoztak minket – így Vinokourov egy a minap adott interjújában. – Nagyon hálásak vagyunk azért, amiért ennyi éven át szolgálta a csapatunkat, épp ezért roppant kellemetlen ez a szituáció. Most az ügyvédeinké a főszerep, sajnos nincs más választásunk. Legkésőbb a Francia Körversenyt követően le kellett volna ülnünk és tiszta vizet önteni a pohárba. Akkor még tudtunk volna komoly nevekre vadászni, így viszont esélyünk sem maradt.”
Bemutatta 2017-es kerékpárját az AG2R La Mondiale csapata2016.11.17. - A francia első osztályú, azaz a World Tour csapatok között szereplő AG2R La Mondiale a 2017-es idényben szakítva a Focus márkájával Factor kerékpárokra vált. A keret legnagyobb neve Romain Bardet az Alpok egyik síparadicsomában mutatta be hivatalosan is a jövő évi bringát.
Országútis hírek külföldről: Egholm a katari világbajnokság első szóló sikerét aratta, az olaszok domináltak a junior lányok versenyén, végleges a Bora-Hansgrohe 2017-es kerete2016.10.15. - A dán Egholm a katari világbajnokság első szóló győzelmét aratta A dán Jakob Egholm szerezte a Dohában zajló országúti világbajnokság első szóló győzelmét a junior fiúk mezőnyversenyében. A táv felénél húszan szakadtak el a főmezőnytől, végül ez lett a futam döntő pillanata. Egholm nyolc kilométerrel a vége előtt ment tovább, megnyerve a versenyt a német Niklas Markls és a svájci Reto Müller előtt. „Őrület, ami történt, még most sem hiszem el, hogy én lettem a világbajnok – nyilatkozta Egholm a díjátadó után. – Egyáltalán nem számítottam rá, hogy egyedül érek majd haza. Meg voltam róla győződve, hogy mezőnyhajrá lesz a végén. Nem volt semmi vesztenivalóm. A sprintben nem nyertem volna, így hát megpróbáltam. Úgy voltam vele, vagy sikerül, vagy nem. Még mindig úgy érzem, mintha csak álmodnék.” Karl Ádám a 28., míg Peák Barnabás a 88. helyen zárta a viadalt.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések