Cavendish, Wiggins, Vivani és Keisse részvételével indult a legnagyobb hatnapos Gentben

E-mail  Nyomtatás
2016. november 16. szerda
  |   Szerző: velo.hu

November 16-án hetvenhatodik alkalommal rajtolt el genti hatnapos a Kuipke velodrome-ban. Az esemény egyfajta búcsúfellépése Bradley Wigginsnek (bár egyes hírek szerint folytatja pályafutását), aki ezúttal is Mark Cavendish oldalán vágott neki a viadalnak. Legnagyobb ellenfelük a Londonban diadalmaskodó Moreno de Pauw és Kenny De Ketele kettőse lehet. Ott van azonban a mezőnyben Iljo Keisse és Elia Viviani duója is, így elmondható, hogy egy igencsak erős mag állt rajthoz Belgiumban.

Már az első napot követően egyértelművé vált, hogy ez a három páros a legesélyesebb a végső győzelemre, hisz Cavendish-ék három, De Ketele és De Pauw duója szintén három, míg Vivianiék két számban bizonyultak a legjobbnak. Rajtuk kívül mindössze Otto Vergaerde és Morgan Kneisky tudott egy derni-győzelmet, Roy Pieters és Jonas Rickaert egy scratch első helyet és a Callum Scotson-Cameron Meyer duó egy madison sikert felmutatni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Imádom ezt az egészet, már akkor beleszerettem, amikor apám először elhozott ide – nyilatkozta Wiggins az első napot követően, mondandójában utalva a kiszivárogtatott TUE gyógyszeres kezelésekre is. – Olyan ez a helyszín mintha a második otthonom lenne. Itt születtem a városban, ezért nagyon készültem erre a versenyre, mindent meg fogok tenni azért, hogy nyerjünk. Nem hagyom, hogy a média vagy bárki más beleköpjön a levesemben, csak élvezni akarom ezt a hetet, és nyerni.”


Az első napot követően De Ketele és De Pauw kettőse vezet, előnyük tizennégy pont Viviani és Keisse duója előtt. Wiggins és Cavendish párosa a harmadik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések