Carpathian Couriers Race: marokkói győzelem Pápán, olasz siker összetettben

E-mail  Nyomtatás
2017. május 03. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Magyarországon zárult a 2017-es Carpathian Couriers Race szakaszverseny, melynek utolsó etapja Veszprém és Pápa között vezetett.

Három lengyelországi napot követően érkezett hazánkba az egyik legnagyobb presztízzsel bíró európai U23-as szakaszverseny a Carphatian Couriers Race mezőnye. Veszprém és Pápa között 146 kilométer várt a kerekesekre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A penzum során számos kisebb szökési kísérlet próbálkozott, de az olasz csapatok által kontrollált főmezőny valamennyit megfogta. Mintegy ötven kilométerrel a vége előtt egy tizenhárom fős sor lépett el benne Móricz Dániellel (MugenRace Team Veloki). Sokáig úgy tűnt, hogy ez lehet a győztes támadás, de négyszáz méterrel a vége előtt a mezőnyhajrára készülök hátba csapták őket.


A hajrát végül a már a tavalyi Tour de Hongrie-n is villogó marokkói Ahmed Amine Galdoune (Delio Gallina Colosio) nyerte a szlovén Ziga Jerman (ROG-Ljubljana) és a holland Bob Olieslagers (Metec-TKH) előtt. Móricz Dániel, Filutás Viktor és Bertalan Balázs egyaránt a főmezőnnyel ért célba.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az összetett állása már nem változott, az második mezőnyszakaszt nyerő olasz Alessandro Pessot (Cycling team Friuli) győzedelmeskedett a lengyel Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) és a német Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) kettősét megelőzve. Filutás Viktor (MugenRace Team Veloki) a 37. (+ 2:24), Móricz Dániel (MugenRace Team Veloki) az 58. (+ 3:31), míg Bertalan Balázs (MugenRace Team Veloki) a 65. (+ 5:54) lett.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések