Carpathian Couriers Race 2018/1.etap: holland fölény Veszprém és Pápa között, 47-es átlag

E-mail  Nyomtatás
2018. április 28. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) révén holland győzelemmel kezdődött a 2018-as Carpathian Couriers Race, melynek első szakasza Veszprém és Pápa között zajlott.

A Carpathian Couriers Race, mint Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye idén is hazánkba látogatott. Április 28-án, szombaton Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres szakasszal rajtolt el a viadal. A penzum a Veszprém – Nagyvázsony – Pula –Öcs – Nyirád – Tapolca – Kapolcs – Pula – Öcs – Nyirád – Devecser – Noszlop – Pápakovácsi – Pápa útvonalon haladt kétszer is érintve a pulai emelkedőt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A viszonylag erős mezőnyben a magyar színeket a Kontent-DKSI, a Kőbánya Cycling Team és a Pannon Cycling Team sorai képviselik.


A rajtot követő számos kisebb akció ellenére nem nagyon tudott életképes szökés kialakulni, mintegy kilencven kilométer megtétele szükségeltetett ahhoz, hogy egy öt fős sor ellépjen. Wout Van Elzakker (LottoNL-Jumbo DJR), Nils Sinschek (LottoNL-Jumbo DJR), Akmal Hakim Zakaria (Team Sapura), Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) és Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) alkották a szökést.


Ezt a csoportot kezdte üldözni nem sokkal később egy többnyire lengyel kerekesekből álló második sor, akik minimális előnnyel léptek el a főmezőnytől.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A pulai emelkedő második teljesítésekkor megbomlott az egység az elől tempózó ötös között Bax, Sinschek és Steinbusch hármasa lépett meg, akik végül szűk fél perc előnnyel haza is értek. A hajrát Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte, Nils Sinschek (LottoNL-Jumbo DJR) és Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) előtt.


Közben mögöttük összezárt a mezőny, az utolsó négyszáz méteren történt egy nagyobb bukás is, amibe sajnos a magyarok közül Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) és Szarka Gergely (Kontent-DKSI) is belekeveredett. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták az esetet. A mezőnyből az olasz Francesco Di Felice (Delio Gallina Colosio) volt a leggyorsabb, így ő lett a negyedik, legjobb magyarként Dina Márton (Pannon Cycling Team) a tizenötödik helyen zárt.


A verseny két félszakasszal folytatódik, előbb a szlovák Trstena és a lengyel Jablonka között 72,4 kilométer, majd Lengyelországban Jablonka és Oswiecim között 106 kilométer várja a részvevőket.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések