Carpathian Couriers Race 2018: Dina Márton hatodik a 2/b félszakaszon, ezzel az összetett kilencedik helyéről várja a folytatást

E-mail  Nyomtatás
2018. április 30. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

A Carpathian Couriers Race, mint Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye idén is hazánkba látogatott. Április 28-án Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres penzummal vette kezdetét a 2018-as kiírás. A magyar nyitányt a holland Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte.

A viadal két félszakasszal folytatódott, délelőtt a szlovák Trstena és a lengyel Jablonka között 72,4 kilométer, majd délután Lengyelországban Jablonka és Oswiecim között 106 kilométer várt a résztvevőkre.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A délelőtti penzum nagyrészt lefelé vezetett, így egy viszonylag gyors szakaszra volt kilátás. A lengyel határ átlépését követően folyamatosak voltak az akciók, ám végül mezőnyhajrá döntött, amit a marokkói Ahmed Amine Galdoune (Delio Gallina Colosio) nyert meg a lengyel Szymon Krawczyk (Lengyelország) és csapattársa az olasz Francesco Di Felice (Delio Gallina Colosio) előtt. A legjobb magyar kerekes a győztessel azonos idővel a harmincadik helyen érkező Istlstekker Zsolt (Kőbánya Cycling Team) volt. Összetettben nem változott a sorrend továbbra is a holland Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) vezetett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A délutáni 106 kilométeres félszakasz azért már jóval nehezebbnek tűnt. Az útvonalat három kategorizált emelkedő nehezítette, ám az etap végkimenetele kérdéses volt, hisz az utolsó emelkedő bő negyven kilométerre volt a célvonaltól. A rajtot követően kialakult egy tizenkét fős sor, akiket már nem is tudtak utolérni. A szakaszt a holland Sven Burger (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte a német Christian Koch (LKT Team Brandenburg) és a lengyel Filip Maciejuk (Lengyelország) előtt. Ennek a csoportnak volt igencsak aktív tagja Dina Márton (Pannon Cycling Team) is, aki végül az előkelő hatodik helyen haladt át a célvonalon. Miután az első napon brillírozó kerekesek közül csak a holland Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) ért haza a szökéssel, így összetettben ő vette át a sárga trikót. Dina Márton a kilencedik helyre lépett előre.


Az eredménylisták megtalálhatók a letölthető fájlok közt!


A verseny egy mindössze két és fél kilométeres prológgal folytatódik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések