Carpathian Couriers Race 2018: Dina Márton már harmadik összetettben két szakasszal a vége előtt

E-mail  Nyomtatás
2018. május 02. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Remek magyar eredményekkel folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race. Dina Márton (Pannon Cycling Team) az előkelő harmadik helyen zárta az egyenkénti időfutamot hétfőn, ezzel összetettben a negyedik helyre lépett előre. 

 

A keddi szakasz is kiválóan sikerült neki, a három fős szökevényboly után a főmezőnnyel ért célba és még egy helyet javított összetettben, így két szakasszal a verseny vége előtt a harmadik helyről várja a folytatást. 

Az eredeti tervekkel ellentétben egy mindössze két és fél kilométeres hegyi időfutammal folytatódott hétfőn a viadal Stary Smokovec és Hrebienok között. Az emelkedő helyenként a tíz százalékos meredekséget is meghaladta.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első komolyabb időt a szlovák Juraj Bellan (Dukla Banska Bystrica) repesztette, aki sokáig őrizte vezető helyét. A magyar versenyzők közül Valter Attila (Pannon Cycling Team) nyitott bíztatóan 7 perc 54 másodperces idővel, mellyel az előkelő nyolcadik pozícióban zárt. A szakaszt végül az olasz Massimo Orlandi (Cycling Team Friuli) nyerte 7 perc 42 másodperc alatt abszolválva a távot. A második a lengyel Kamil Malecki (Lengyelország), míg a harmadik a fantasztikusan tekerő Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett. Marci mindössze hat másodpercet kapott a szakaszgyőztes olasz versenyzőtől.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Összetettben továbbra is a holland Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) vezet, Dina Márton huszonöt másodperc hátránnyal a negyedik. A mezőnyre három szakasz vár még, nem kevés emelkedővel.

 

 


A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.05.01. 22:12
Már 3. http://carpathianrace.eu/wp-content/uploads/2018/05/Stage-4-Results.pdf

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések