Carpathian Couriers Race 2018: Dina Márton az összetett negyedik helyéről várja a verseny utolsó szakaszát

E-mail  Nyomtatás
2018. május 03. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

A remek magyar eredményeket követően egy mindössze 119 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race.

 

Diavetítéshez kattints a képre

Az ötödik etap során Szczawnica és Nowy Sacz között tekergett a karaván, melynek útjában négy kategorizált emelkedő is tornyosult. A rajtot követően támadás-támadást követett ellenben életképes elmenés sokáig nem tudott kialakulni, az első óra átlaga negyvennyolc kilométer/óra feletti volt. Az emelkedőkön a sárga trikót egy nappal korábban elvesztő olasz Mattia Bais (Cycling Team Friuli) volt a legaktívabb, a folyamatos tempóváltások miatt a mezőny több kisebb részre szakadt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az utolsó kilométereken a holland Timo De Jong (Destil-Parkhotel Valkenburg) akciózott a legjobbkor, minek eredménye egy szakaszgyőzelem lett. Másodikként az olasz Francesco Di Felice (Delio Gallina Colosio), míg harmadikként az összetett éllovasa a szintén holland Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) ért célba. Dina Márton (Pannon Cycling Team) a főmezőnnyel érkezett a tizenhetedik helyen, sajnos azonban mivel a lengyel Filip Maciejuk (Lengyelország) a penzum során időjóváírást szerzett, így a harmadikról az összetett negyedik helyére csúszott vissza.


A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!


A verseny Tuchow és Tarnow között egy 170,3 kilométeres penzummal zárul.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések