Carpathian Couriers Race 2018: az utolsó szakasz döntött, Dina Márton ötödik összetettben

E-mail  Nyomtatás
2018. május 04. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Az utolsó szakasz döntött az összetett végkimeneteléről Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenyén a Carpathian Couriers Race viadalán.

Tuchow és Tarnow között 170,3 kilométer várt a kerekesekre a verseny királyszakaszán, melyen hét emelkedő nehezítette az előrehaladást. A rajtot követően szinte azonnal kialakult egy tíz fős elmenés, a sor azonban két percnél nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. Az utolsó előtti emelkedőn a hegyi időfutam győztese Massimo Orlandi (Cycling Team Friuli) ugrott fel az elmenésre, amely nem sokkal később felbomlott. Ezt követően a főmezőnyből is megindultak az akciók, a versenyzők innentől már apró csoportokkal érkeztek. 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Végül egy nyolc fős sor ért haza közel egy perces előnnyel, a szakaszt az olasz Mattia Bais (Cycling Team Friuli) nyerte a holland Sven Burger (Wielerploeg Groot Amsterdam) és a lengyel Szymon Tracz (Lengyelország) előtt. Mivel a sárga trikót sokáig őrző Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) csak a második csoporttal érkezett, így a lengyel Filip Maciejuk (Lengyelország) győzött összetettben a holland Jens Van den Dool (Delta Cycling Rotterdam) és Burger kettősét megelőzve.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Dina Márton (Pannon Cycling Team) szintén a második sorban zárt az előkelő tizedik helyen, így összetettben az ötödik helyen végzett, mellyel tíz Europe Tour pontot is bezsebelt. Valter Attila (Pannon Cycling Team) a 16., Kiss Hunor Máté (Kontent-DKSI) a 27., Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) a 31., Dina Dániel (Pannon Cycling Team) a 37., Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) a 69., míg Szentpéteri András (Kontent-DKSI) a 70. lett a végelszámolás tekintetében.


A pontversenyt Burger, a fiatalok összevetését Maciejuk, a hegyi összetettet a szlovák Juraj Bellan (Dukla Banska Bystrica), a csapatversenyt pedig a holland Delta Cycling Rotterdam sora nyerte. A hegyi különversenyben két magyar is az első tíz között zárt Dina Márton a hetedik, Valter Attila pedig a kilencedik lett.

 

A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt!
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések