Buzsáki Virág és Fetter Erik is a top 20-ban zárt a Mountain Bike Európa-bajnokság junior XCO számaiban

E-mail  Nyomtatás
2017. július 29. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Július 27. és 30. között kerül megrendezésre az olaszországi Darfo Boario Termében a hegyikerékpáros Európa-bajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.

Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott a Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fetter Erik és Valter Attila alkotta ötöse az előkelő hatodik helyen zárt.


Az Eliminator versenyszámokban nem voltunk érdekeltek – a nőknél a svájci Kathrin Stirnemann, míg a férfiaknál a francia Titouan Perrin Ganier lett az Európa-bajnok - annál inkább a női és férfi junior XCO futamokban.


A lányokra négy kör várt a négy kilométeres körpályán, ahol az osztrák Laura Stigger végül bő félperces előnnyel győzedelmeskedett a francia Loana Lecomte és a svájci Caroline Bohe előtt. Buzsáki Virág nyolc és fél perc hátránnyal a tizennyolcadik helyen zárt, Bukovácz Kata sajnos nem ért célba.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A fiúknak egy körrel többet kellett teljesíteni, itt a spanyol Jofre Cullell Estape szerezte meg az aranyérmet több mint egy perc előnnyel. A második svájci Alexandre Balmer, míg a harmadik a francia Banjamin Leny lett. Fetter Erik nagyot küzdve az előkelő tizenharmadik helyen ért célba, mindössze bő három percet kapva a győztestől. Kádi Tamás hét perc hátránnyal a harmincharmadik lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as lányok versenye magyar résztvevő nélkül zajlott, itt a svájci Sina Frei szerezte meg az Európa-bajnoki trikót.


Az Európa-bajnokság záró napján az U23-as fiúk XCO versenyén Dina Dániel, Dina Márton, Palumby Zsombor és Valter Attila négyesének, az elit nők viadalán Benkó Barbarának, míg az elit férfiak számában Parti Andrásnak szoríthatunk.


A magyar érdekelésű számok eredménylistája megtalálható a letölthető fájlok között!

 

Fotók: UEC
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések