Buruczki Szilárd naplója: Győzelem az első kupa futamon

E-mail  Nyomtatás
2008. április 22. kedd

Sziasztok kedves velo.hu olvasók!


Tegnap Szlovákgyarmaton versenyeztem az eBike kupán, ahol az első XCO Magyar Kupát is sikerült megnyerni, csakúgy mint Zalaegerszegen, rajt-cél győzelemmel. De itt furcsa módon senki nem jött utánam stéherezni, egyedül mentem több mint 2 órán keresztül.


A leggyorsabb kör is az enyém volt, azt éreztem, hogy magammal versenyzek és az idővel. A pálya elég jól felszáradt a szombati nagy esőzés után, csak egy közepesen hosszú futós rész volt a pályában, és ez sem volt vészes, szerencsére még a cipő talpában sem volt szükség a mászótüskékre, de a Tri titán EggBeater pedál az extra sártűrő képességével nagyon jó volt a ragadós sárban. A pálya nagyon jó és élvezhető volt, voltak benne jó csiki-csukis technikás lefelék, változatos nyomvonalon haladt, több kisebb-nagyobb emelkedővel. A rendezők igazán kitettek magukért, reméljük lesz hagyománya az eBike kupának Szlovákgyarmaton!

Diavetítéshez kattints a képre

Egyébként jó erőben éreztem magam, a tavalyi erőnlétemen sikerült javítani, úgy érzem, fejben is jobban ott vagyok. Eddig még gyorsító edzést nem végeztem, csak erőből mentem a versenyeken.
A technika is nagyon jól működött, most próbáltam ki élesben az új szuper könnyű Ashima 160/140-es tárcsákat, meglepően jó a fékadagolás és a fékerő is, még 140-es hátsó tárcsával is, persze ehhez kell egy Hayes Stroker Trail Carbon update tárcsfék, hogy jó legyen a hatás. A defektet sem bíztam a véletlenre, mert a pálya igen tüskés volt, No Flats-es defekt elleni tejet raktam a nem tubelesses WTB/Syncros külsőkbe, de még a Syncros kerekeket is átalakítottam belső nélkülire, egy kis házi sufni tuninggal, eddig bevált. Kell hozzá egy tubelesses szelep, ragasztószalag, 26mm széles Syncros felni szalag, így csak 35 grammal lesz nehezebb a kerekünk. A győzelemhez az energiát, továbbra is az X-iont biztosította.

A következő versenyem a Buda Maraton lesz edzés gyanánt, aztán majd jönnek a komolyabb versenyek. Eddig még nem írtam, hogy már „csak” fél profiként csinálom a versenyzést. Márciustól a Probike kerékpár üzletben dolgozom egy héten háromszor. Így legalább nem lesz időm túl edzeni magamat. :)

Jó tekerést Nektek, találkozunk a Buda Maratonon!

Üdv,

Szilárd
www.buruczki.hu
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések