Buruczki Szilárd naplója: BalatonBikeFest napló

E-mail  Nyomtatás
2010. június 17. csütörtök

Sziasztok!


Hétvégen a BaltonBikeFest keretein belül megrendezett Right Guard XCO C2 nemzetközi Magyar Kupán indultam.

Már korábban írtam, hogy egy kicsit gyenge szériát fogtam ki az elmúlt hetekben. A cseh háromnapos verseny után már csak laza edzéseket mentem, először még éreztem a lábaiban a fáradtságot. Majd hétvégére kezdtem magam jobban érezni, a pénteki pályajáráson elég jól pörögtek a lábaim. Azért kipróbáltam az X-Iont új termékét az Inozine-t, ami elősegíti a tejsav kiürülést az izmokból + a jól bevált X-Oxigen segített plusz oxigénhez.

Diavetítéshez kattints a képre

A pálya elég gyengére sikerült a terep adósságai miatt, de szerintem több pénz, idő ráfordítással lehetett volna jobbat építeni. Délután a futamunkat majdnem egy óra késéssel indították, így bemelegítés a tervezetnél hosszabbra sikerült a rekkenő hőségben. Még egy plusz X-Iont Speed zselé is lecsúszott, hogy ne éhezek el. A rajtot nagyon jól elkaptam, elsőnek lőttem ki, egy kört vezettem, majd a második körben a többieket is hagytam érvényesülni.

 

Szinte senki nem akart vezetni az országúti vagy inkább a cyclo cross pálya adottságai miatt?! A vezetést a szlovák bajnok Lami vette át. Hét körön keresztül öten bolyoztunk, az ukránok, Juhász Zsolt és én. A lassú tempó miatt felért ránk egy szerb és szlovák versenyző, de az emelkedőkön mindig megúsztak. Három körrel a vége előtt éreztem, hogy muszáj támadni, mert más fog és még túl sokan voltunk együtt. Ebből a sorból az utolsó helyről indultam meg, mindent bele adtam, szétszakítottam az ötös bolyt. Már csak a szlovák bajnok maradt rajtam.

 

Az utolsó előtti körben hagytam vezetni Lami-t, hogy kifújjam magamat az utolsó körre. Sikerült mindent végrehajtani, ahogy terveztem, az ilyen pályán sokat jelent a taktika. Az utolsó körben megint betámadtam, a meredek emelkedőhöz elől érkeztem, nagytányéron, keveset veszítve a lendületből felnyomtam a dombra. Itt nőt meg egy kicsit a távolság, és a célig nyomtam, ahogy a „csövön kifért”. Nem sok előnyel kb. 20 mp-el nyertem a nemzetközi Right Guard Class 2-es kupát, Juhász Zsolt a harmadik helyen jött be hátsó fék hibával. Az olimpiai kvalifikációhoz elég sok világranglista pontot szereztünk, remélem, hogy hasonlóan folytatjuk a pontgyűjtést (én 30, Zsolt 15 pontot kaszált).

 

Nem terveztem, hogy a másnapi maratonon elindulok, és szerencsére nem is indultam. Helyette az országúti versenyen voltunk "sztárvendégek” Káldi Attila ultra maratonistával, hogy a tihanyi éles rajtig elkísérjük a mezőnyt, és szurkoljunk egy kicsit az országutasoknak. Attilával eddig nem beszéltem, csak halottam a kiváló ultramaraton eredményeiről. Nagyon közvetlen, barátságos embernek ismertem meg.


Tihanyból visszamentem Hidegkútra, a maraton pályára, hogy segítsek Gabinak itatni és biztatni a többieket. Jó volt ez a hosszú hétvége Balatonfüreden, csak a csobbanás maradt el a Balcsiban. Meg bosszúságot okozott, hogy a versenyrendezéssel voltak kisebb-nagyobb gondok. Remélem, jövőre kinövi ezeket a gyerekbetegségeket a rendezvény, és pénzünkért megkapjuk az elvárt normális szolgáltatást a versenyszervezőktől, ha már vállalkoztak rá.

 

Köszönöm az itatást családomnak és Zsének, kulcsfontosságú volt a frissítés, locsolás a szokatlan melegben. Köszi mindenkinek a szurkolást, mert nélkületek nem jött volna létre ez a nagyszerű eredmény! Köszönettel tartozom a Probike kerékpár boltnak a szervízelésért, szuper volt a Magellan bringa. :)

 

Következő versenyem két hét múlva a C2-es Szlovén kupa futam lesz válogatott színekben.

Szurkoljatok, hogy hasonló eredményekkel térjünk haza.

 

Csáó,
Szilárd

 

2010 június 16.
www.buruczki.hu

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2010.06.19. 19:42
Szilárd írásaiban az tetszik hogy mindig megtalálja a módját annak, hogyan csempésszen bele egy két olyan mondatot, amivel a szponzorát megemlítheti.
Pl: "...hétvégére kezdtem magam jobban érezni, a pénteki pályajáráson elég jól pörögtek a lábaim. Azért kipróbáltam az X-Iont új termékét az Inozine-t, ami..." :)))

Gratula a győzelemhez és tényleg megérdemelné hogy kijusson az olimpiára... 2004-ben is neki kellett volna mennie!

2010.06.19. 09:13
Hagyjuk már a helyesírást! Értem én, de ez most nem arról szól. Gratula az eredményhez és hajrá hajrá!!!

2010.06.18. 19:24
Ez az észrevétel nem Szilárd ellen irányult, egyetértek, neki bringázni kell. A szerkesztőség foglalkoztathatna egy korrektort, lenne dolga bőven. Baromi zavaró olvasni ezeket a cikkeket így, és elég ciki a velo.hu számára, úgy gondolom...

2010.06.18. 18:55
Hány pont kell az olimpiára?

2010.06.18. 17:26
minek olvasnák el? úgysem tudnák kijavítani. "Buruczki Szilárd naplója: BalatonBikeFest napló" - látod, ezt a címet a velohu hozta össze. Akkor mit javítsanak? Néhány cikkhez képest Szilárd írása még istenes és neki inkább biciklizni kell tudni...

2010.06.18. 16:26
Szerintem teljesen korrekt írás, de ha már itt tartunk fényévekkel jobb, mint anno Parti Andris írásai... a helyesírási hibákra gondolok.
Remélem Szilárdnak végre sikerül kijutnia az Olimpiára, erre per pillanat minden esélye megvan. A 3 esélyes közül én rá tenném a pénzem :)
Csak el kell hinni, hogy harmadszorra már sikerülhet...!

2010.06.18. 09:18
Tisztelt Velo.hu

Valaki elolvassa a nyers szöveget, mielőtt felteszi? Rég láttam ennyi hibát...Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések