Buruczki Szilárd naplója (08.05.14.)

E-mail  Nyomtatás
2008. május 15. csütörtök

Sziasztok!

Diavetítéshez kattints a képre

A hosszú hétvégén a 2. XCO Magyar Kupán versenyeztem Komlón, a Dirt Parkban. Jó, élvezhető, technikás pályát sikerült összehoznia a rendezőknek, csak a meredekebb siratófalakat hiányoltam felfelé. Viszont a lejtőzés sokkal jobb volt, mint tavaly. Mivel csak vasárnap délelőtt érkeztem, egy keveset pihenős hét után, a rajt előtt tudtam csak menni 1 kört a pályán bemelegítésképpen, meg hogy megismerjem. A bemelegítés jól sikerült, úgy éreztem, hogy jól fogok menni. Diavetítéshez kattints a képreA rajt is rendben megvolt, bár majdnem volt egy bravúros bukás a mezőny elején, illetve az erősebb juniorok is felnőtt babérokra törtek, majd pedig az első kanyargós lefelénél Parti Andris esett el előttem, majdnem keresztülmentem a kerekén. De visszatornázta magát és a következő felfelén az élre állt. Próbáltam Andris tempóját felvenni, de nem igazán sikerült, sőt egyre jobban nőtt a távolság közöttünk. Blazsó Marci pedig a harmadik helyről próbált feljönni rám a 2-3. körben, szépen jött is egy darabig, közeledett, én meg, hogy segítsek neki, szolidaritásból sikeresen kicsúsztam a 4. körben, pont ott, ahol Andris is az 1. körben. Marci pont végignézte a bukást, mert épp az ellenkező oldalon mászott felfelé. Azt hittem, hogy ettől vérszemet kap, és megindul, de nem csökkent a távolság köztünk. Utána azt mondta, fel akart mutatni egy 10 pontos táblát az esésemre, de sajnos nem volt nála tábla… :) :) :) Sajnos innentől kezdve az első fékem őrjítően elkezdett nyikorogni, a felfelé részeknél volt a leginkább hangos, nem is kicsit volt zavaró. A végére maradt az eredmény, a 2. helyen fejeztem be a versenyt Andris mögött, nem tudtam magamból kihozni a maximumot, a max pulzusom is csak 190 volt, az elérhető 196 helyett, sajnos kevés volt ez a pihenés előtte.

A következő versenyem Szilvásvárad Maraton hosszútáv lesz, erre készülök ezerrel.

Üdv, Szilárd
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2008.05.15. 09:41
Hiányolom a technikai hátteret leíró részt!
Már úgy megszoktam, kérem Szilárd írj valamit a bicajodról, jól működött? tette a dolgát? nem volt rá panasz? valamint érdekelne melyik emelkedőkön milyen áttételeken hajtottál fel komlón
Válaszod előre is köszönöm találkozunk a versenyeken

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések