Bronzérmes Poór Brigitta a női tereptriatlon világbajnokságon

E-mail  Nyomtatás
2015. szeptember 27.
  |   Szerző: Sajtóközlemény

 Magyar sportoló még soha nem aratott ekkora sikert a tereptriatlon sportban, mint a soproni Poór Brigitta. Idei fantasztikus sikersorozata csúcsát a világbajnoki dobogó jelenti, ahova a világ legjobb és legtapasztaltabb versenyzői között állhatott fel.

 Poór korábban a X2S TEAM színeiben már volt U23 világbajnok és az ,,Év extrém sportolója", de pályafutásának csúcsát az idei világbajnoki bronzérem jelenti. A versenyen 1500 m tengeri úszást kellett teljesíteni 2 körben, 30 km terepkerékpározást 2 körben és végül 10 km terepfutást a tengerparti mély homokban, sziklákon és mocsaras területeken.

 

Beosztotta az erejét, a nagy hullámokban sem maradt le az úszásban, a sziklás és technikás kerékpáros pályán a legjobbak között teljesítette a versenyt és a terepfutáson is megmutatta, hogy miért is tartanak a magyar triatlonistáktól, ha elkezdik a futást.

 

Akik lemaradtak a magyar sportolónő mögött: a világbajnok német Kathrin Müller, a szintén világbajnok cseh Helena Erbenova, az egyik legerősebb, többszörös Európa-bajnok svájci Renata Bucher, és a többszörös világkupa győztes angol Jacquieline Slack.

 

A győztes bermudai Flora Duffy mögött nem sokkal a chílei Barbara Riveros érkezett célba, majd fantasztikus futással harmadik helyenBrigi. A férfiak mezőnyében az évek óta csúcson lévő spanyol Ruben Ruzafa mögött két meglepetés ember ért célba: a mexikói Francisco Serrano és az új-zélandi Sam Osborne.

 

ITU Tereptriatlon Világbajnokság 2015, Szardínia

Női top3:

1. Flora Duffy

2. Barbara Riveros

3. Brigitta Poor

 

Férfi top3:
1. Ruben Ruzafa

2. Francisco Serrano

3. Sam Osborne

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések