Bringa Piknik: Kerékpáros pikniktúra Nyíregyházától Tokajig 2018.05.12

E-mail  Nyomtatás
2018. május 08. kedd
  |   Szerző: Doci
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre 

Bringa Piknik

Kerékpáros pikniktúra Nyíregyházától Tokajig

 

A 2017 elején átadott kerékpárúton, Nyíregyházától Tokajig tart az a bringatúra, amelyen 2 piknikpontot állítanak a szervezők. Ezeken friss gyümölcsök, péksütemények és üdítő várja a bicikliseket. A célállomás a tokaji Fesztiválkatlan lesz, ahol gasztronómiai, zenei és kerékpáros kiegészítő programok várják a távot teljesítőket.

 

30 kilométeren 2 piknikponton, Nyírtelek Közösségi házánál és a rakamazi Teknősbéka háznál pihenhetnek a bringások május 12-én. A Bringa Piknik útvonala Nyíregyházáról, a Kossuth térről indul, célállomása pedig a tokaji Fesztiválkatlan. Minden állomáson frissítő és tápláló ételeket és italokat kapnak a résztvevők. A túra végén könnyűzenei, gasztronómiai és kerékpáros programok várják a távot teljesítőket. 

 

„A Fesztiválkatlan színpadán Takáts Eszter és Zenekara szórakoztatja majd a megfáradt kerekezőket – mondta el Juhász Miklós, a Bringa Piknik egyik szervezője – A zene mellett pedig a gasztronómia is kiemelt szerepet kap, hiszen a Kóstolja meg Hegyalját Tokajban! fogadja majd az éhes bicikliseket. Ez a korábban megrendezett Kóstolja meg Magyarországot program folytatása, de ezúttal az egyik legnagyobb borvidék, Hegyalja ízeire koncentrálva. A főzőcsapatok közül mindenképpen kiemelném a rakamaziakat, akik egy igazi különlegességgel, a X. századi „áldos” nevezetű ősi magyar áldozati egytálétellel készülnek.”


A legkisebbeket már a rajt előtt, reggel 8 órától Bringa Akadémia várja a Kossuth téren, hogy a legfontosabb kerékpározási alapismereteket elsajátítva vághassanak neki a családi kerékpározásnak. Az óvodásokon túl gondoltak a középiskolásokra is. A legnagyobb létszámban induló középiskolás csapat 100.000 forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodik, valamint belépőt kapnak a leveleki vízisí centrumba. A nyereményeken túl számos különleges lehetőség várja a Bringa Piknik résztvevőit.
„Egy felmatricázott szervizbuszt is biztosítunk az esetleges műszaki problémák kivédésére, megoldására, amely a túra útvonalának bármelyik pontján a bringások rendelkezésére áll majd – tájékoztatott Pataki Mihály, a BringaSziget ügyvezetője. – Kerékpárbérlésre is van lehetőség. Aki úgy  gondolja, hogy az ő kétkerekűje nem alkalmas egy ilyen hosszú táv biztonságos teljesítésére, vagy  egyáltalán nincs biciklije, az kedvezményesen bérelhet magának egyet a hétvégére. Aki pedig a hazatekerést nem meri, vagy nem akarja bevállalni, az a MÁV által biztosított kerékpárszállító vagonokat veheti igénybe kedvezményesen.”


A rendezvényen való részvétel ingyenes. A programok május 12-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődnek Nyíregyházán, a Kossuth téren, ahonnan 10 órakor együtt indulnak a lelkes biciklizők Tokajba.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések