Bike-Tech: Lars Van der Haar Giant TCX Advanced Pro cyclocross gépe

E-mail  Nyomtatás
2014. december 23. kedd
  |   Szerző: Velo.hu

Lars van der Haar 2013-as zolderi győzelme sok szempontból máig emlékezetes marad, ez a cikk azonban az eszközt helyezi reflektorfénybe: az említett esemény volt az első olyan világkupán aratott Cyclo-Cross győzelem, amelyet tárcsafékes kerékpárral nyertek.

A történelmi siker óta a holland cross bajnok által használt Giant TCX Advanced Pro szinte változatlan maradt, a gyártó itt-ott a váz anyagán változtatott a versenyző visszajelzései alapján, hogy elérhessék a megfelelő komfort-merevség egyensúlyt. Ahogy van der Haar fogalmaz: „Kényelmes, amikor kényelmesnek kell lennie és merev, amikor a talajon maradáson múlik minden.”

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A váz visszafogottan innovatív dizájnját valóban a magas pulzuson átélt lépcsőfelfutások ihlették: a szokottnál magasabban vezetett felsőcsőnek köszönhetően könnyebb vállra venni a kerékpárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A gépet egyébként Pro nyereggel és stucnival szerelik, a hajtásról a Shimano gondoskodik: XTR pedálok és Dura Ace Di2 váltórendszer. A gyakori megállásokról is a japán gyártó R785-ös hidraulikus tárcsafékei gondoskodnak.


A Giant TCX Advanced Pro és van der Haar együttműködése azóta is gyümölcsöző: az első világkupát nyerte, összességében pedig az eddigi CX szezonban (egyetlen versenyt leszámítva) sehol nem volt top 10-en kívül.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2014.12.23. 23:47
Gondolom mosás előtt áramtalanítani kell..

2014.12.23. 16:15
Hány órába telik egy ilyen sárdagasztás után megtisztítani a bringát ? Ez csak valami nagy nyomású slaggal lehet gondolom. Azt meg vajon mennyire bírja a Di2 ?

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések