Bergen 2017 női elit és junior fiú mezőnyverseny: holland és dán aranyérmek, Orosz 62., a többi magyar nem ment végig

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 23. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A junior fiúk és az elit nők mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A juniorokra 135 és fél kilométer várt a mezőnyben Karl Ádám, Kiss Hunor és Orosz Gergő hármasával. A rajtot követően egy hét fős szökés alakult, a magyarok a főmezőnyben helyezkedtek. Sajnos Kiss Hunor bukásba keveredett, így viszonylag hamar elvesztette a kontaktot a főmezőnnyel. A szökés utolérését követően, az utolsó harminc kilométerhez közeledve több részre szakadt a peloton, Karl Ádám három körrel a vége előtt egy hátsóbb sorba került, Orosz Gergő próbált megkapaszkodni az élbolyban, de az utolsó előtti körben az emelkedőn ő is hátrébb csúszott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnoki címet egy fantasztikus egyéni támadás végén a dán Julius Johansen szerezte meg, aki közel egy perces előnnyel ért haza üldözői előtt. Az ezüstérem az olasz Luca Rastelli, míg a bronz honfitársa Michele Gazzoli nyakába került. Karl Ádám és Kiss Hunor nem fejezték be a versenyt, Orosz Gergő szűk hét perces hátránnyal a 62. helyen gurult át a célvonalon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit hölgyek 152,8 kilométert tettek meg, itt Benkó Barbara és Király Mónika kettősének szoríthattunk. Az előző napokkal ellentétben ezúttal napsütéses idő fogadta a résztvevőket. Hatalmas tempóban kezdtek a lányok, már az első körben voltak leszakadók. A svéd Sarah Penton volt az első, aki megpróbált elszökni, a mezőny ellenben nem engedte túlságosan messzire. Később egy brit versenyző zárkózott fel mellé, de hamarosan utolérték őket. Féltávnál együtt haladtak az esélyesek, nem volt szökés, de rengeteg apróbb csoportra szakadt a peloton, ekkor a két magyar lány még az első sorban tekert.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Harminc kilométerrel a vége előtt egy három fős sor próbálkozott, majd a holland Chantal Blaak ment tovább egyedül, miközben a holland csapat tanítanivaló módon kontrollálta az üldözősort. Blaak harminc másodperc előnnyel kezdte az utolsó kört, ennek ellenére a hollandok az utolsó hegymenetben szétszedték az üldözősort, így Blaak mögött egy hat fős üldözőcsoport alakult, benne két hollanddal, akik továbbra is kontroll alatt tartották a történéseket.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Blaak végül  hazaért, megnyerve ezzel a világbajnokságot, míg az üldöző csoportot egy nagyobb sor utolérte, így a dobogós helyekről mezőnyhajrá döntött, ahol az ausztrál Katrin Garfoot bizonyult a leggyorsabbnak a címvédő dán Amalie Dideriksen előtt. Sajnos a két magyar lány nem ért célba. Három körrel a vége előtt a Salmon Hill emelkedőjén szakadtak le, Király Mónika később bukásba keveredett így kiált, Benkó Barbara szerette volna befejezni a versenyt, de tíz perc feletti hátránnyal már nem engedték ki az utolsó körre.


A világbajnokság a férfi elit mezőnyversennyel zárul!
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.09.23. 23:45
Olvasva a beszámolókat, mintha összesen 3 ember ment volna végig a pályákon. Szerintem ez nem megsüvegelendő teljesítmény - remélem tévedek.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések