Benkó Barbara második a franciaországi világkupa short track futamán

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 25. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) fantasztikus versenyzéssel az előkelő második helyet szerezte meg a franciaországi hegyikerékpáros világkupa futam short track (XCC) számában.

Augusztus 24. és 26. között a franciaországi Le Bresse ad otthont a hegyikerékpáros világkupa, utolsó állomásának. Az XCC futam körülményei nem voltak éppen a legideálisabbak, esős, csúszós pálya várta a résztvevőket.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség idén vezette be ezt a számot, az XCO-nál jóval rövidebb, technikás, rövid körpályán zajló viadal az XCO futam beszólítási sorrendjét is meghatározza, emiatt is különösen fontos a jó helyezés.


A versenyt a dán Annika Langvad (Specialized Racing) nyerte mindössze nyolc másodperccel legyőzve Barbarát, míg a harmadik a svájci Jolanda Neff (Kross Racing Team) lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiaknál az immáron a sportág szinte minden szakágában brillírozó holland Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) diadalmaskodott a regnáló Európa-bajnok svájci Lars Forster (BMC) és a brazil Henrique Avancini (Cannondale Factory) kettőse előtt.


A világkupa az XCO versenyekkel folytatódik!
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések