Benkó Barbara az összetett tizedik helyén zárta a ciprusi Sunshine Kupát

E-mail  Nyomtatás
2018. február 25.
  |   Szerző: velo.hu

Bombaerős mezőnnyel rendezték immáron huszonegyedik alkalommal a négynapos ciprusi Sunshine Kupát. A mezőnyben természetesen Benkó Barbara személyében magyar kerekesnek is szoríthattunk.

A prológot követően két maratoni táv, majd zárásként egy cross-country futam tette teljessé a kiemelt kategóriás viadal képét.


Az első napon egy tizennégy és fél kilométeres prológ várta a kerekeseket, mintegy százötven méternyi szintkülönbséggel. A távot leggyorsabban az elsősorban az országutakról ismert holland Anna Van der Breggen (Specialized) teljesítette, akinek mindössze 26 percre és 53 másodpercre volt szüksége a penzum abszolválásához. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) kiváló versenyzéssel az előkelő negyedik helyen zárt, szűk egy perccel lemaradva a győztes mögött.


A második nap folyamán a tavalyi évben újonnan kialakított 52,2 kilométeres maratoni táv várta a mezőnyt. Anna Van der Breggen ezt a szakaszt is megnyerte, sajnos Benkó Barbi gyomorproblémákkal küzdve mindössze huszonegyedikként haladt át a célvonalon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harmadik szakasz során egy újabb maratoni táv, ezúttal 66,2 kilométer következett. Megtört Anna Van der Breggen hegemóniája, bár mindössze egyetlen versenyző tudta megelőzni a dán Annika Langvad (Specialized XC) személyében. Benkó Barbara remekül versenyezve az ötödik helyen érkezett célba.


Zárásként egy XCO futam következett. A körönként 217 méternyi szintet tartogató penzumot végül a duplázó Annika Langvad nyerte, a magyar versenyző a tizenegyedik helyen végzett.


Összetettben Anna Van der Breggen diadalmaskodott Annika Langvad és az amerikai Erin Huck (Constructione Zone Racing) előtt. Benkó Barbara az előkelő tizedik helyen zárt.


A teljes eredménylista megtalálható a letölthető fájlok közt!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.02.27. 12:07
Igaz, hogy nem hazánkfia, de Bereczki Eszti nagyváradi kerékpáros társunk pedig az ő kategóriáját megnyerte...
Grat Eszti!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések