Benkó Barbara 9. lett a hegyikerékpáros világbajnokság női elit XCO futamában

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 09. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Szeptember 6. és 10. között kerül megrendezésre az ausztrál Cairns-ben a hegyikerékpáros világbajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.

A negyedik nap során az U23-as lányok valamint az elit nők és férfiak XCO futamaira került sor.


Az U23-as lányok versenyében nem volt magyar érdekeltség, a világbajnoki címet a svájci Sina Frei nyerte.


A női elitben ellenben a kiváló szezont futó Benkó Barbarának szoríthattunk. A lányokra hat kör, azaz 27,4 kilométer várt. A győzelmet és ezzel a világbajnoki címet, toronymagasan, közel két és fél perces előnnyel a svájci Jolanda Neff szerezte meg a brit Annie Last és francia Pauline Ferrand-Prevot előtt, aki a legrosszabbkor kapott defektet ennek ellenére sikerült dobogón zárnia.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Benkó Barbara fantasztikusan versenyezve az előkelő kilencedik helyen zárt a könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető pályán, végül mindössze 4 perc 45 másodpercet kapva a győztestől. Mivel a világkupa versenyek nagy része magaslaton volt, így Barbi igyekezett a vb-re időzíteni formáját. Az eredmény hazánk legjobb elit világbajnoki helyezése, mind a férfi, mind a női versenyeket tekintve.

 

Az elit férfiak versenyében Parti András képviselte hazánkat. A svájci Nino Schurter és a cseh Jaroslav Kulhavy hatalmas versenyt csinált, végül a címvédő Shurter másodpercekkel megelőzve Kulhavy-t megvédte világbajnoki címét. A harmadik a svájci Thomas Litscher lett. Parti András kilenc és fél perc hátránnyal az 53. helyen ért cél.


Az eredménylisták megtalálhatóak a letölthető fájlok közt!
 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.09.09. 20:28
A Vuelta alatt hallottam a hírt, és bizony pár pillanatig nem tudtam Contador epikus támadására figyelni. Hatalmas eredmény, gratulálok!

2017.09.09. 12:12
Fantasztikus eredmény, gratulálok!!


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések