Benkó Barbara 4. a hegyikerékpáros maraton Európa-bajnokságon

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 13.
  |   Szerző: velo.hu

Benkó Barbara kiváló teljesítményt nyújtva az elkelő negyedik helyen zárta a hegyikerékpáros maraton Európa-bajnokságot.

A szlovákiai Svit-Poprad adott otthont a 2017-es maraton távú hegyikerékpáros Európa-bajnokságnak, melyen számos magyar bringásnak szoríthattunk.


A hölgyekre 78 kilométer és 2300 méter szint várt, a mezőnyben Benkó Barbara és Göltl-Zelenij Linda kettősével. Az Európa-bajnoki címet az osztrák Christina Kollmann (Texpa-Simplon) szerezte meg 3 óra 36 perc és 22 másodperc alatt abszolválva a távot. A második a spanyol Claudia Galicia Cotrina (Cerdanya Skimo), míg a harmadik a szintén osztrák Angelika Tazreiter (Polizei SV Graz) lett. Benkó Barbara kiválóan versenyezve szűk tíz perccel elmaradva a győztes mögött az előkelő negyedik helyen zárt. Göltl-Zelenij Linda sajnos nem tudta értékelhetően befejezni a viadalt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit férfiak 134 kilométert teljesítettek 4200 méter szinttel. Az aranyérmet Tiago Ferrerira (Portugália) szerezte meg, aki 5 óra 40 perc és 12 másodperc alatt ért célba. Az ezüstérmes az osztrák Alban Lakata (Topeak Ergon), míg a bronzérmes a német Karl Platt (Bulls) lett. Négy magyar versenyzőnek is szoríthattunk, akik közül Szatmáry András végzett a legelőkelőbb pozícióban a 16. helyen, Blazsó Márton a 24. lett, Szalay Péter a 27. helyen zárt, Parti András sajnos nem ért célba.

 

Teljes eredménylista az alábbi linken: http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/2259?rid=2585&eventid=2
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések