Bemutatta 2019-es csapatát az Epronex -BSS Oil Group, Lovassy is náluk folytatja

E-mail  Nyomtatás
2019. február 19. kedd
  |   Szerző: VELO.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Mint oly sok kerékpárcsapat a világon, így az Epronex - BSS Oil Group is Skoda gépjárműveket használ ebben az évben (is), így a Porsche Buda SKODA szalonjában került sor impozáns díszletek között a 2019-es bemutatóra. Nem csak a csapattagok családtagjai és szponzorok kaptak meghívást, hanem a kerékpáros szakma sok egyéb fontos szereplője is tiszteletét tette ezen a délutánon, ahol terveik mellett  új mezüket is bemutatták a közönségnek.

 

Igazán színvonalas sajtóeseményre került sor, sok kontinentális csapatnál sem láthatunk ilyen. Bár szponzorokkal nem áll rosszul a csapat, az UCI kontinentális szint pénzügyleg egy másik nagyságrend, így továbbra is klubcsapatként folytatja az Epronex, de Kiss Gergely, Garamszegi László és Köllő Zsuzsanna vezetésével a tavalyi 50 UCI versenynapnál is több a céljuk idénre. A csapat fókuszál a regionális versenyekre (hazai UCI versenyek, Országos Bajnokság, stb.) és nemzetközi UCI versenyekre is, meghívót kaptak többek közt a 10 napos Marokkói Körversenyre is. 

 

Ami az új tagokat illeti, legnagyobb igazolásuk az idei szezonra, a korábbi pályakerékpáros EB ezüstérmes, országúti magyar bajnok és jelenleg is olimpiai kvótafutó Lovassy Krisztián. Nemzetközi országúti versenyek tekintetében is ő tekinthető közülük a legtapasztaltabbnak, több szezont húzott le külföldi UCI csapatoknál. Mostani választása hátterében főleg az áll, hogy szeretné befejezni a tokiói Olimpia pályakerékpáros versenyeire 2020 márciusában záródó kvalifikációs időszakot és ott lenni az ötkarikás játékokon az omnium versenyszámban. A pályasport ezen állóképességi száma elképzelhetetlen országúti versenyek nélkül és Lovassy szerint idén egy sokkal nyugodtabb szezon elé nézhet országúton az Epronex-ben, mely pozitív hatással lehetett a pályán mutatott teljesítményére is. Krisztián szeretne a Tour de Hongrie-n is jól szerepelni, a válogatott színekben erre is lehetősége nyílhat júniusban.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Rajta kívül több ígéretes fiatal, illetve U23-as bajnokság dobogós is náluk folytatja, így például Gönczy Gergő és Pápai Ádám (akik a DKSI-ből jöttek át), valamint Zathureczky Márk (aki a Pannontól igazolt ide). Üde színfoltja lehet a csapatnak nemrégiben ifjúsági Oilimpián bronzérmes Buzsáki Virág, aki a mountain-bike versenyzés mellett idén már több országúti versenyen is elindul színeikben. Szintén náluk teker ebben ezen szakág futamain az újdonsült elit cyclo-cross magyar bajnok, Vas Balázs, aki testvéréhez hasonlóan a cross szezont belga alakulatban tölti, de országúton is menni fog egész évben velük.

 

 

A csapat oszlopos tagjai közül továbbra is náluk versenyez Szarka Gergely, Pályi Csaba, Solymosi Márton, Durucz Miklós, Király Levente, Kiss Gergely és végül, de nem utolsó sorban a cyclo-cross szövetségi kapitány, Cser Gábor is. A csapat elnöke, Kusztor Péter lett. Összességében elmondhatjuk, hogy a csapat, 2016-os indulása óta az eddigi legerősebb sorával vág neki a szezonnak!

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések