Bemutatkozott a 2013-as Waberer's Areus Cube Pro MTB Team

E-mail  Nyomtatás
2012. december 13. csütörtök

Ott voltunk az ország egyetlen profi MTB csapatának bemutatóján, és interjút is készítettünk Parti Andrással, illetve az országúti versenyzésről montira átigazolt Vígh Zoltánnal….

 

Magyarország egyetlen profi hegyikerékpáros egyesületét menedzselő sportmarketing ügynökség, az SVS Kft., a mai napon hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a korábbi Euro One Waberer’s Cube-ról, a jövő szezonban Waberer’s Areus Cube-ra átkeresztelt csapatában folytatja pályafutását a 2009-es U23-as országúti magyar bajnok, valamint a Tour de Pelso címvédője, Vígh Zoltán.

 

Vígh Zoltán az újonc,és az új csapatmezDiavetítéshez kattints a képre

 

2013. január elsejétől Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team néven folytatja működését az egyetlen hazai profi hegyikerékpáros istálló, az SVS Pro Team. A két olimpiai kvótafutó, Parti András és Juhász Zsolt, valamint Csielka Márk, Szatmáry András, a csapat kapitánya, Bogár Gábor és az újonnan igazolt Vígh Zoltán alkotta, immáron 6 fős profi csapat legfőbb célja a Rio de Janeiro-i olimpiára való eredményes kvalifikáció és addig a környező UCI versenyeken, valamint a kiemeltebb hazai viadalokon való meghatározó szereplés.

 

Átadásra kerültek a jövő éves versenygépek isDiavetítéshez kattints a képre


„Első hallásra talán furcsán hangozhat a tény, hogy egy országúti versenyző, egy hegyikerékpáros csapathoz igazol, a jelenség mégsem szokatlan. Zoltán komoly cyclocross-os múlttal rendelkezik és a két offroad versenyszám nem áll messze egymástól. Meggyőződésem, hogy erős párost alkot majd Szatmáry Andrással a nagyobb maraton versenyeken.” – magyarázta a leigazolás okát a csapat kapitánya és vezetője, Bogár Gábor.

 

Wáberer György a csapat egyik főszponzoraDiavetítéshez kattints a képre


„A kerékpáros karrierem szempontjából úgy gondolom mérföldkőhöz érkeztem. Nagyon örülök, hogy az SVS Pro Team fantáziát látott bennem, nagyon bízom benne, hogy nagy hasznára lehetek majd a csapatnak. Szerencsére jól ismerem a srácokat, így a beilleszkedésemmel aligha lesznek problémáim.” – mondta Vígh Zoltán, a Waberer’s Areus Cube új versenyzője.

 

Új versenyző, új bringa, és régi arcokDiavetítéshez kattints a képre


A hivatalos 2013-as Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team mezt Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Nagy Péter az Areus Infokommunikációs Zrt. vezérigazgatója adta át Vígh Zoltánnak. A 2013-as Cube versenygépet, amivel a profik versenyeznek majd, Varga Róbert, a Paul Lange Hungary Kft., a Cube magyarországi forgalmazójának képviselője mutatta be.

Wáberer György elkötelezettsége a kerékpársport iránt egyre szorosabb, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az elmúlt két évet követően, 2013-ban ismét a csapat egyik névadó szponzoraként biztosít stabil anyagi hátteret a csapatnak.

 

És így teljes a csapat!Diavetítéshez kattints a képre


„A tavalyi évtől fogva támogatom ezt a profi kezdeményezést névadó szponzorként, amely nem tagadom, egyre közelebb kerül a szívemhez. Ez a kivételesen ambiciózus csapat tökéletesen tükrözi azokat az értékeket, amelyek számomra csak úgy, mint a cégem számára is, különösen fontosak. Véleményem szerint a hegyikerékpározás az egészséges életmód és az környezettudatosság legfőbb jelképe, fontosnak tartom, hogy ezek az értékek a csapat által elért sikereknek köszönhetően, minél több emberben tudatosuljanak.”


A Waberer’s Areus Cube Pro MTB Team a 2013-as szezont három felkészülési edzőtáborral kezdi meg. Az első kettőt ismét Horvátországban, Hvar szigetén töltik majd a versenyzők, az Adriatiq Resort Fontana támogatásának köszönhetően, a harmadik és egyben utolsó tábor alkalmából pedig a festői szépségű Kanári Szigetekre utazik majd a csapat.

 

Természetesen egy gyors interjút készítettünk Parti Andrissal is, mint a csapat elsőszámú versenyzőjével:

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

-Velo.hu: Hogy érzed, milyen lesz a 2013-as szezon?

 

-Parti András: Most már minden sínen van szerencsére. A csapat terén is jók a kilátások, és én is felépültem. Az edzéseket 100%-osan tudom végezni, bár vannak még apróságok, pl a kificamodott ujjamat nem tudom teljesen kiegyenesíteni, de ez legyen a legnagyobb bajom Cél a világkupákon, és xc versenyeken az idei eredményeim túlszárnyalása.

 

-Velo.hu: Ahogy hallottam a sajtótájékoztatón, már mentek is edzőtáborozni?

 

-Parti András: Az első edzőtáborunk a megszokott helyen Hvar szigetén lesz. Itt van egy támogatónk, és ez egy nagyon kellemes hely, januárban azért sokkal jobb idő van ott mint itthon. Utána pedig elutazunk három hétre a Kanári szigetekre, ami szintén egy bevált hely nekünk.

 

-Velo.hu: Lesznek felkészülési versenyek, vagy csak az alapozásra koncentrálsz?

 

-Parti András: Ezekben az edzőtáborokban csak a felkészülésre koncentrálunk. Igazából márciusban fog beindulni a szezon. Idén voltunk Izraelben, de ott most kicsit érdekes a helyzet, így azt valószínűleg nem fogjuk bevállalni.

 

-Velo.hu: Továbbra is az XC-re fogsz koncentrálni?

 

-Parti András: Igen, de lehet belekóstolok ebbe-abba. Az Eliminator-t eddig még nem próbáltam ki, de ha úgy alakul rajthoz állok, akárcsak a maraton országos bajnokságon.

 

-Velo.hu: Kik lesznek a legnagyobb ellenfelek jövőre itthon?

 

-Parti András: Én abban bízok hogy Juhász Zsolti, így ugyan házon belülről kapom az ellenfelet, de jókat fogunk szerintem meccselni!

 

-Velo.hu: És külföldről?

 

-Parti András: Ott sok ellenfél van, nehéz is lenne konkrétan meghatározni. Célnak azt lőttem be, hogy az első harmincon belül érjek célba.

 

-Velo.hu: Köszi az interjút!

 

Vígh Zoltán az újonc a csapatban, ezért megkérdeztünk néhány dologról.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

-Velo.hu: Első kérdésnek azt tenném föl, ami valószínűleg az olvasókban is fel fog merülni: Hogy kerültél egy montis csapathoz, hiszen téged eddig csak országúton, és cyclocross versenyen láthattunk.

 

-Vígh Zoltán: Ismertem már a csapatot, de végülis Simonyi Ákos révén kerültem ide. Egy megbeszélés során tréfa jelleggel feldobtam, mi lenne ha mountain bike-oznék. Erre szavamon fogtak, és Bogár Gabihoz irányítottak.
 

-Velo.hu: Hogy érzed, miben kell erősödnöd a tavaszi felkészülési szezonban? Mivel te leszel az egyik maraton versenyző (Szatmáry Andris mellett) a csapatban. Gondolom az állóképességed meg van hozzá, de azért terepen menni csak más mint országúton.

 

-Vígh Zoltán: Ez jó kérdés, hogy miben kell fejlődni. Nyilván meg kell tanulni terepen menni, és az ottani nehézségeket gyakorolni. Indultam már a szentendrei, és budapesti Eliminatour versenyen is. Megfelelően robbanékony voltam ehhez a versenyformához, csak a rajtolás volt nekem fura. Nem szoktam meg, hogy a rajt után rögtön 100%-on kell menni. Erre nem voltam felkészülve, de én is meglepődtem milyen jól ment ennek ellenére. Szentendrén 5. lettem, Budapesten pedig 4.

 

-Velo.hu: Te is együtt fogsz edzőtáborozni a többiekkel?

 

-Vígh Zoltán: Igen, azzal a különbséggel, hogy január 12.-én a békéscsabai cyclocross országos bajnokságon indulni fogok, és igyekszem majd minél jobb eredményt elérni.

 

-Velo.hu: Köszönjük az interjút, és további eredményes felkészülést kívánunk!


 

Ha további infókat olvasnál az SVS Pro Team-ről, akkor figyeld a híreinket, vagy like-old a facebook oldalukat

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések