Bemutatkozik a SRAM CX1 szimpla lánctányéros cyclocross váltórendszer

E-mail  Nyomtatás
2014. január 14. kedd
  |   Szerző: Thommey

Két éve mutatta be a SRAM az XX1 szettet, a Eurobikeon pedig megérkezett az X01. Mindkettő elől egy lánctányért használ, és hátul 11 sebességes áttétellel rendelkezik. Most az amerikai nemzeti cyclocross bajnokságon már az új CX1-et használta a Cannondale-es Ryan Trebon!

Az új CX1 hajtómű lánckereke még mélyebb X-Sync fogprofillal rendelkezik, ami merevebbé teszi, és a lánc leesését is még nehezebbé teszi mint az XX1 esetén. A SRAM nem adott még ki sajtóközleményt, de a 2014-es cyclocross szezonban már biztosan a piacon lesz a szett.

 

sram_cx1_valtorendszerDiavetítéshez kattints a képre

 

A szimpla hajtómű feltételezi hogy nem hobbysta versenyzők fogják vásárolni. A hátsó váltó kialakítása nagyon hasonló az XX1-hez, csak rövid kanalas kivitelű, és bowdenfeszesség állító is található rajta. Egyenes paralelogramma pantográfot használnak a hagyományos ferde helyett (mint az átlagos hátsó váltóknál), ami a gyártó szerint megnöveli rázós terepen a váltási precizitást.

 

sram_cx1_valtorendszerDiavetítéshez kattints a képre

 

A hajtómű sima RED22-nek néz ki, de a lánckeréken a fogak a középrész felé vannak eltoltva az ideális láncvonal kialakítása miatt. Nagy eséllyel ennek a rendszernek a részegységei sem lesznek kompatibilisek más 2x11-es szettekkel.

 

sram_cx1_valtorendszerDiavetítéshez kattints a képre

 

Trebon sima 11 sebességes sort használt a CX1 szettben (PG-1170), és a könnyebb súly érdekében a bal fékváltókarját kibelezték. Reméljük hamarosan megérkezik hozzánk a hivatalos sajtóanyag is!

 

sram_cx1_valtorendszerDiavetítéshez kattints a képre

 

A SRAM termékek hazai forgalmazója a Biker Kft. Elérhetőségük: www.biker.hu

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések