Belgiumban 21%-ról 6%-ra csökkentik az újonnan vásárolt kerékpárok Áfáját, az egészségesebb életmód reményében

E-mail  Nyomtatás
2019. április 01. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

A belga parlament a minap megszavazta azt az előterjesztést, melyben az újonnan vásárolt kerékpárok Áfájának csökkentéséről döntöttek.

A határozat elfogadásával Belgiumban 2019. április 1-től az eddigi 21%-ról 6%-ra csökken az újonnan vásárolt kerékpárok Áfája. A kezdeményezést Laurent Devin indította, aki évek óta küzd szinte minden öko-intézkedés sikeréért.


„Az, hogy tizenöt százalékkal csökken az újonnan vásárolt kerékpárok Áfája, egy hatalmas lépés az egészséges életmód felé – mondta a politikus. – A légfőbb cél, hogy minél több embert állítsunk az autóknál sokkal hatékonyabb és környezetbarátabb közlekedési eszközök oldalára.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az előterjesztést szinte mindenfajta ellenvetés nélkül szavazták meg, hisz Ahmed Laaouej révén a belga parlament második legnagyobb pártja, a szocialisták is támogatták a beadványt.


„A rengeteg forgalmi dugó hatással van a mindennapjainkra – így Laaouej. – És még nem is beszéltünk az egészségről, a környezetszennyezésről, a mobilitásról és a gazdaságra mért negatív hatásokról. Az egészséges életmód felé vezető úton ez egy lényeges beruházás.”


Belgiumban évente körülbelül 445.000 kerékpárt értékesítenek, amiből mintegy 218.000 elektromos. Az Áfa csökkentése természetesen ezen közlekedési eszközöket is érinti.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések