Balla Viktor Emlékverseny, Nagyhegyes: Kusztor lett az abszolút győztes, Kanti végignyomta a férfi főmezőnnyel + teljes eredménylista

E-mail  Nyomtatás
2017. április 15. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

 A Magyar Kupa és Országúti Ranglista pontszerző versenyként meghirdetett, a hajdú-bihari versenynaptár egyik tavaszi klasszikusának számító, korábban Területi Évadnyitóként ismert Balla Viktor emlékversenyre rekordszámú, kb. 300 nevezés érkezett! A különböző korcsoportok 127 , 66, 35, és 15 km-es távokon versenyeztek Nagyhegyes környékén, sík, de annál szelesebb pályán.

 

 A hazai pályán versenyző KONTENT-DKSI mellett a hazai országútis klubok színe-java fog felsorakozott, itt voltak a Dr. Bátorfi, a Mugen Race, Degavi Tipográfia, a Szekszárdi SZKE, a Veloroom Kecskemét, és természetesen a kelet-magyarországi egyesületek nagy része, A határon túlról is érkeztek, például a csíkszeredai Tusnad csapat. Az osztrák Amplatz-BMC kontinentális csapatában versenyző Kusztor Péter és Pelikán János is itt voltak egyéb verseny híján.


A mezőnyöket kiváló útvonalbiztosítás és nagyrészt normális minőségű út várta, kivéve egy kb. 5 km-es részt, ahol több bukás és defekt is történt. A férfi elit kategória együtt indult a női elittel, amatőrökkel, férfi U23 és U19 korcsoportokkal a 127 km-en.


A futam felénél Pelikán és Bertalan Balázs (aki az U23-as korcsoportot is megnyerte) szöktek meg, hozzájuk ugrottak fel az utolsó kör kezdetén még négyen, köztük Kusztor is, aki a hajrában rutinjának köszönhetően magabiztos győzelmet aratott Pályi Csaba (Bátorfi Team) és egy román versenyző előtt.


Sokak meglepetésére, a női elit kategória indulói közül Kanti Dorottya (Bátorfi Team) kibírta a 43-as átlagot a kb. 20 főre olvadt férfi főmezőnnyel és jelentős időkülönbséggel győzött Kapott Szonja (Degavi-Tipográfia) és Kecsó Zsuzsanna (BVSC) előtt.

 

A Balla Viktor emléksergeleg az U19-es fiúk között osztották, ahol Orosz Gergőé (FTC) lett az elsőség, Molnár Gábor (BVSC) és Dián Ábel (Degavi - Tipográfia)

 

Az eredményhirdetésen több kategória díjazottjai VÉGRE pénzdíjakban is részesültek, a Magyar Kupának további rangot adhatna, ha a szövetség csak olyan versenyeket venne fel a sorozatba, ahol pénzdíjazás is jár a legjobbaknak az UCI korcsoportokban.


A teljes eredménylista a letölhető fájlok között


Néhány kép az eredményhirdetésről ITT

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.04.20. 10:06
Az hagyján, de nevét sem tudni. Bár így mondjuk meg is értem, hogy nem tudták a dobogóra szólítani.

2017.04.17. 02:06
Penzdij jar, de a harmadik nem all dobogora? :(

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések