Balaton vonaton! A bringádat se hagyd otthon!

E-mail  Nyomtatás
2017. július 19. szerda
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Túrázni mindig jó, és bár szeretjük, ha sík, kihívásnak tartjuk, ha hegyes-völgyes, de nyáron mégiscsak a vízparti kirándulás az igazi. Ha pedig vízpart, akkor persze legyen rögtön a hazai legnagyobb, a Balaton, ahol kedvünk szerint variálhatjuk a távokat és útvonalakat. Már csak az a kérdés, hogyan jutunk el oda?

 

Kerékpáros túrajegy

 


Ha a Balatonra tervezzük a nyaralásunkat, idén is váltsunk kerékpáros túrajegyet! A túrajegy előnye, hogy az ország bármely pontjáról is induljunk a Balatonhoz, a megtett távolságtól függetlenül egységesen 420 forintot fogunk fizetni a kerékpárszállításért. A túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít oda és vissza irányban is a Balaton-parton.

 

Északi part

 

Diavetítéshez kattints a képre 

Ha északi part, akkor Kék Hullám! A Budapestről Tapolcáig kétóránként közlekedő sebesvonatok Balatonfüredig csak Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban, Balatonfüred és Tapolca között pedig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A vonatokon légkondicionált InterCity és minimum 16 kerékpár szállítására alkalmas kerékpárszállító kocsi is található, kerékpárhelyjegy váltása szükséges. A Kék Hullámmal Budapestről Balatonfüredre 1 óra 52 perc az út.

 

 

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Budapestről Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A Tekergőkön felújított, kényelmes kocsikban utazhatunk, és 16-31 kerékpár elhelyezésére van lehetőség.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok is közlekednek. Hétvégén a Balatonra Budapest-Déliből 6:35 és 18:35 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A korszerű motorvonatokon 4-12 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása szükséges.

 

Déli part

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A Balaton expressz vonatok Budapest-Déli és Keszthely között kétóránként közlekednek, a tó partján csak a forgalmas állomásokon és megállóhelyeken állnak meg. A vonaton minden utazónak biztosított a garantált ülőhely, akár a légkondicionált, kényelmes InterCity kocsik egyikében. A helybiztosítás kerékpárhelyjegy váltásával a kerékpárokra is vonatkozik, az expressz vonaton 28 bicikli szállítható.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Ha bringával utazunk, választhatjuk a Budapest és Nagykanizsa között kétóránként közlekedő Déli-parti sebesvonatokat, melyekben nagy befogadóképességű, 28 férőhelyes kerékpárszállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján mindenhol megállnak, így a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető. A hétvégén közlekedő Siófoki FLIRT gyorsvonatok légkondicionált, alacsonypadlós járatok, korlátozott kerékpárszállítási lehetőséggel.

 

A vonat első része Balatonszentgyörgyig közlekedik, Balatonszárszóig csak Kelenföldön, Szabadifürdőn és Siófokon áll meg, Balatonszárszótól minden állomáson és megállóhelyen. A vonat második része Balatonszemesig közlekedik, Siófoktól minden állomáson és megállóhelyen megáll. A menetidő Budapestről Siófokra 1 óra 11 perc.

 

További infókért látogass a mavcsoport.hu -ra.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések