Azonos hétvégén lesz 2017-ben a Tour de Pelso és a Tour de Zalakaros

E-mail  Nyomtatás
2017. január 02. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

2017 júniusának azonos hétvégéjén kerül megrendezésre a Tour de Pelso és a jubileumi tizedik Tour de Zalakaros versenye is.

A Tour de Pelso szervezői arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a Balaton népszerűsége és a számos egyéb rendezvény miatt egyszerűen nem lehetett más időpontra tenni az esemény megrendezését.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Sajnos más, megfelelő időpont nincs – írja a közösségi média oldalán a szervező. - Három éve Keszthelyen a Pelso megszokott időpontjában (június első hétvégéje) triatlon versenyt rendeznek. Az idén sem mi akartunk a meghirdetett június 10-ei időponttól eltérni, hanem Siófok Város Önkormányzata "kérésére" változtattunk! Az idén június első hétvégéje Pünkösd. A Balaton melletti forgalom lehetetlenné teszi a rendezést. Június második hétvégéje: Siófok - Nemzeti Regatta, tehát az önkormányzati támogatás lehetőségét elveszítenénk. Szóval a még nem nyári főszezon előtt a június 16-18-ai időpont maradt!”

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Mapei Tour de Zalakaros időpontját tekintve nem történt túl nagy meglepetés, hiszen 2017-ben ismét június harmadik hétvégéjén, tehát június 17-18-án rendezik az országúti maratont.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.01.12. 13:13
Igazad van Pisti!

2017.01.04. 01:12
Oke, a Pelso akkor kell legyen, amikor lesz.
No de egy szo nincs arrol, hogy Zalakarosnak miert kell ugyanakkor lennie.

@bii: No igen, most aztan van open, szovis verseny viszont nincs. Nem eppen ez a jo helyzet.2017.01.02. 22:08
Ez is eljött! Nem öröm az ütközés sosem, de ha kicsit távolabbról nézzük, azt kell mondjam: Szerencsére! Az utóbbi évtizedekben a versenyek sokasodása, fejlődése miatt biztos volt, hogy egyre nehezebb lesz az egyeztetés és ütközések is lesznek. 25 éve nem volt ilyen bajunk sok, még a triathlonnal együtt sem! A szövis versenyek megvoltak, de open az alig volt valami! A Mátrakör, a Citadella, meg még egy-két helyi kezdeményezés így még az Ötpróba 100 km-is eseményszámba ment!
A gyalogos marathonok, teljesítménytúrák fejlődése már rég elérte ezt, ott már teljesen természetes, hogy nagyszerű rendezvények is sűrűn ütköznek.
Szerencse az is, hogy már talán van annyi bringás, hogy mindkét helyen lesznek elegen (más is a két dolog karaktere).

Azért persze remélem, jövőre nem esnek egybe...

2017.01.02. 10:40
:-D


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések