Az UCI bemutatta a 2017/2018-as pályakerékpáros világkupa idei helyszíneit

E-mail  Nyomtatás
2017. május 17. szerda
  |   Szerző: velo.hu

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap hivatalosan is bemutatta a 2017/2018-as Tissot pályakerékpáros világkupa-sorozat 2017-es helyszíneit. A riói olimpiát követően a sportág irányító testülete igyekszik még populárisabbá tenni a szakágat, nagy hangsúlyt fektetve a globalizációra. Ennek fényében három új helyszín is debütál.

A 2017/2018-as kiírásban a lengyel Pruszków, a kanadai Milton és a chilei Santiago is első alkalommal adhat helyet világkupa eseménynek, míg Manchester 2014 után kerül vissza a sorozatba.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Helyszínek, időpontok:

  • November 4-5. Pruszków (Lengyelország)
  • November 10-12. Manchester (Nagy-Britannia)
  • December 2-3. Milton (Kanada)
  • December 9-10. Santiago (Chile)

A lengyelországi Pruszków a BGZ PNB Paribas Arénában várja a kerekeseket, mely létesítmény 2008-ban az Európa-bajnokság, míg 2009-ben a világbajnokság otthonaként funkcionált. A helyszín a Lengyel Kerékpáros Szövetség hivatalos edzőközpontja.


A kanadai Miltonban található kerékpáros központ a 2015-ös Pánamerikai játékokra épült, ezt leszámítva 2017 decemberében első komolyabb nemzetközi eseményét rendezheti, de a tervek szerint koránt sem az utolsót.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A chilei Parque Penanolén Velodrom a 2014-es dél-amerikai játékokra nyerte el végleges formáját. A világkupa sorozatba való bekerülése elsősorban a sportág globalizációját hivatott bizonyítani.


A Manchester-i velodromot pedig talán már nem is kell bemutatni, hisz 2004 óta megszámlálhatatlan nemzetközi eseménynek volt házigazdája, világkupa futamoktól kezdve világbajnokságokon át a Revolution Series aktuális fordulójáig.


A 2017-es junior világbajnokságnak augusztus 23. és 27. között az olaszországi Montichiari, míg a 2018-as elit világbajnokságnak február 28. és március 4. között a hollandiai Apeldoorn ad otthont.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések