Az idei Tour de Hongrie-n is rajthoz áll a magyarokkal teletűzdelt Differdange-Losch csapata

E-mail  Nyomtatás
2017. május 11. csütörtök
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Két éve Tom Thill révén megnyerték a magyar Tourt. 2015-ben és 2016-ban is harmadik lett Lovassy Krisztián a budapesti befutónál, mellette Rózsa Balázs is a klubnál teker. Garamszegi László és Liska Gergely személyében a két magyar dolgozik a bringásokat kiszolgáló személyzet kötelékében. Négy indok, ami miatt erre a csapatra (is) figyelnünk kell: idén is jön a Differdange-Losch!

A luxemburgi kontinentális csapat a napokban tartotta meg ünnepélyes bemutatóját, amelyen büszkén jelezték, immár tizenkettedik szezonját kezdi meg a csapat, ami mindenképpen hosszú időszaknak számít az örökké formálódó kerékpáros világban. Ebben az évben tizenhét versenyző szerepel majd a kék-fekete mezben, köztük lesz a már említett olimpikon bringásunk, Lovassy Krisztián, illetve a 2014-ben magyar bajnok Rózsa Balázs. Rajtuk kívül olasz, belga, spanyol, moldovai, brit, holland és természetesen luxemburgi versenyzők kaptak szerződést erre a szezonra.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Közülük ki kell emelni a két moldovai menőt, tavaly Maxim Rusnak viselhette, ebben az évben pedig Cristian Raileanu vállán feszül majd a nemzeti bajnoknak járó trikó. A spanyol Gabriel Reguero Corral tavaly negyedik lett a Tour de Hongrie összetettjében, míg Tom Thill 2015-ben első luxemburgi kerékpárosként hódította el a mi sárga trikónkat.

 

A csapatbemutatón elhangzott: a Differdange-Losch ebben az évben mintegy negyven versenynapot tervez, többnyire Franciaországban és Belgiumban. A legfontosabb eseménynek a Fleche du Sud és a Skoda Tour de Luxemburg számít majd a klub életében, de az erős „magyar vonalat” tekintve biztosak lehetünk benne: a Tour de Hongrie is a kiemelten fontos események közé tartozik majd.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

 

Fotók: Vanik Zoltán/Bringasport

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések