Az Aqua Blue Sport csapata egy 1x11-es SRAM Force szettel szerelt 3T Strada kerékpár nyergében folytatja

E-mail  Nyomtatás
2017. november 06. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

A londoni Rouler Classic kiállításon mutatta be jövő évi kerékpárját a pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata. Az ír sor felkavarja a profi mezőny állóvizét ugyanis a 3T Strada kerékpár hidraulikus tárcsafékekkel és 1x11-es SRAM Force szettel szerelt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A 3T Strada furcsa elképzeléséről már ezév tavaszán több helyen cikkeztek, viszont azzal, hogy egy másodosztályú profi csapat versenykörülmények között használja majd a kerékpárt egy teljesen új irányvonalat nyitnak meg a sportág technikai palettáján. Márpedig a londoni kiállításon a bringa már a csapat kék és arany festésében pompázott, melyhez stílusosan egy kisfilm is dukált, melyet az Egyesült Államok regnáló bajnoka Larry Warbasse, az idei Vueltán szakaszt nyerő osztrák Stefan Denifl valamint a csapat tulajdonosa Rick Delaney konferáltak fel.

 


Némi aggodalom azért lehet a levegőben, hisz a bringa váza tárcsafékekhez készült, így amennyiben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hirtelenjében betiltaná azokat, úgy nagy gondba kerülne a csapat, hisz a hagyományos fékrendszerhez egy egészen más kialakítású kerékpárvázat kellene legyártania a 3T mérnökeinek.


Az 1x11-es SRAM Force szett a másik különlegessége a kerékpárnak, mivel ez lesz az első alkalom, hogy egy csapat versenykörülmények között ilyen váltórendszert használjon és kíváncsian várjuk hogyan fogja bírni a 60 km/h fölötti tempót ez az áttétel, vagy miként oldják meg a 20% fölötti falakon a mászást. Egyelőre ez rengeteg kérdést vet fel mind a szkeptikusok, mind pedig a szettért rajongók között, melyekre a válaszokat csak az első versenyeket követően kaphatjuk meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hírek szerint sokáig vacilláltak a SRAM és a Shimano között, de végül az amerikai cégre esett a választás, akik egyébként is nagy hangsúlyt fektetnek 1x11-es váltószett forradalmasítására.


„A 3T tető alá hozta a világ első 1x11-es váltórendszeréhez készült vázat, melyet a 2018-as idényben egy profi csapat az ír Aqua Blue Sport használ majd – mondta Jason Philipps a SRAM marketing igazgatója. – A cégünk mindenféleképpen szeretett volna részt venni ebben a projektben. A termék innovációja valamint a 3T és az Aqua Blue elképzelései tökéletesen illeszkednek a SRAM célkitűzéseihez, így nagy reményekkel várjuk a 2018-as idény rajtját.”

 

A 3T Strada kerékpár vagy vázszett (caskúgy, mint a többi 3T termék) itthon is elérhető a Bringaland-nál.

 


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.01.23. 02:52
44x9-en sprintelni...
En ehhez mar tul konzervativ vagyok.


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések