Eredmények a hegyikerékpáros ifjúsági Európa-bajnokságról

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 16. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Augusztus 14. és 18. között az osztrák Graz ad otthont az ifjúsági hegyikerékpáros Európa-bajnokságnak. Az első két nap során a csapatidőfutam, a cross country váltó valamint a tizenöt éven aluliak egyéni kombinált versenyszámai kerültek lebonyolításra.

A tizenöt évnél fiatalabbak csapatidőfutamában a házigazda Ausztria kettes csapata diadalmaskodott, a Bokros Csenge, Csuja Bálint és Pataki Barnabás összeállítású magyar trió a 22. pozícióban zárt, míg a kettes számú sorunk – Kalmár Szabolcs, Lőrincz Benedek és Oravecz Lora – a 45. lett.


A tizenhét éven aluliak csapatidőfutam számában a dánok egyes csapata ünnepelhetett. Baranyi Dávid Áron, Fülöp Ádám István és Vas Kata Blanka hármasa remekül versenyezve a 11. helyen zárt, a kettes számú magyar sor – Gerely Attila, Kiss Katalin és Lőrincz Bendegúz - pedig az 58. lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U15-ös csapatváltóban az olaszok voltak a leggyorsabbak, a Bokros Csenge, Csuja Bálint és Pataki Barnabás összeállítású sor a 27, míg Kalmár Szabolcs, Lőrincz Benedek és Oravecz Lora trió a 43. helyen végzett.


Az U17-es korosztály csapatváltójában újfent a dánok ünnepelhettek, Baranyi Dávid Áron, Fülöp Ádám István és Vas Kata Blanka a 15. helyen, Gerely Attila, Kiss Katalin és Lőrincz Bendegúz hármasa pedig a 60. helyen ért célba.

 

Az U-15-ös mezőnyben az olasz Castelbrando csapatának színeiben Matteo Sfregola mellett Tóth-Almási Borbála és Vörös András szerepel. A csapatváltóban ez a trió a 29., míg az időfutamban a 33. helyen ért célba.


Az egyéni számok tekintetében a tizenöt éven aluliak kombinált versenyeiben cseh és finn sikernek tapsolhatott a nagyérdemű. A lányoknál Viktoria Gratzer (Finnország) győzött Bokros Csenge a 16., Tóth-Almási Borbála a 33., Oravecz Lora pedig a 47. lett.


A fiúknál a cseh Matyas Fiala diadalmaskodott, Pataki Barnabás a 46., Csuja Bálint a 67., Vörös András 76., míg Kalmár Szabolcs a 88. lett.


Részletes eredménylisták a letölthető fájlok között! Természetesen az Európa-bajnokság további eredményeiről is beszámolunk.

 

Fotó: fairplayfoto
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések