Andrey Grivko egyszerűen lekönyökölte Kittelt a homokviharban

E-mail  Nyomtatás
2017. február 03. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A Dubaji Körverseny harmadik szakaszának homokviharában érthető módon nagy volt a harc a minél jobb pozíciókért. A szélben a kerekesek mindig tartanak a leszélezéstől, így kulcsfontosságú szerepe van a helyezkedésnek.

Az első két szakaszt megnyerő Marcel Kittel nem vett ki a részét az etap végi mezőnyhajrából, mivel a szakasz közben lekönyökölték, felrepedt a szemöldöke, erősen vérzett. Későbbi elmondása alapján már csak frusztráltságából sem akart elől helyezkedni, végül a tizenegyedik lett, ezzel megőrizve összetettbeli vezetését. A tettes Andrey Grivko a szakaszt követően elnézést kért, ám a zsűri ennek ellenére is kizárta a versenyből és további 200 svájci Frank megfizetésére kötelezte.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Egyszerűen nem értem, hogy mi történt – nyilatkozta Kittel a célba érkezést követően. – Grivko talán túl sok kávét ivott reggel. Az Astana csapatának egyik fiatal kerekese túl merész volt az oldalszélben, én pedig figyelmeztettem. Van ilyen, hisz ilyenkor mindenki a pozíciókért küzd. Grivko mellém jött és egyszerűen lekönyökölt. Odajött hozzám a szakaszt követően elnézést kérni, de ez akkor sem rendjén való, így nem fogadtam el azt. Szörnyű nap ez a kerékpársport számára, talán egy hat hónapos eltiltás jót tenne neki.”


Természetesen a másik fél elmondása is napvilágot látott.


„Folyamatosan lökdösött, úgy vélte, hogy csakis az én pozícióm lehet számára megfelelő – így Grivko az Astana hivatalos sajtóközleményében. – Persze, hogy egy idő után elborult az agyam, amelyért elnézést is kértem, és a zsűri döntését is elfogadom. A kerékpársportban a lábunkkal kell győzni, nem úgy, hogy folyamatosan megpróbáljuk ellökni, kikönyökölni és kivállazni a másikat, Kittel pedig ezt tette.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.02.15. 12:43
1-2 sprinter elkanászodik ha valaki nem oszt vissza 1-2 sallert, szerintem

2017.02.03. 19:50
a tyúk lett előbb vagy a tojás?

2017.02.03. 13:09
"Ha T-34-essel jösztök, akkor mi Tigris tankkal rátok jövünk..." OpenStage után szabadon...

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések