Alberto Contador egyedi Trek Emonda SLR kerékpárja utolsó Vueltájára

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 21. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Pályafutása utolsó versenyének egy egyedi Trek Emonda SLR nyergében vágott neki az idei Vueltát követően búcsúzó Alberto Contador.

A kerékpár egyedi festésén, melyet hivatalosan csak a csapatprezentáción láthatott elsőként a nagyérdemű, Contador nagy győzelmeinek mindegyike megtalálható, így felkerült a vázra az olasz, a francia és a spanyol térkép valamint a három nagy körverseny serlegeinek képe is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alberto 2007-ben a Discovery Channel színeiben aratta első nagy sikerét a Tour de France megnyerésével. Egy évvel később 2008-ban megcsinálta a Giro-Vuelta duplát. 2012-ben újra megnyerte a Spanyol Körversenyt, míg 2015-ben ismét összejött a dupla a Giro és a Vuelta tekintetében. Ezzel pedig a legnagyobb versenyzők egyikeként vonul be a kerékpársport történelemkönyveibe.


A Trek kerékpárgyár méltó módon kívánta lezárni a kiváló pályafutást, pláne úgy, hogy Contador nem is tudott a kerékpár elkészültéről.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Nagy meglepetés volt számomra, amikor megkaptam a kerékpárt – így Contador egy a Vuelta előtt adott interjújában. – Boldog vagyok, hogy ezzel az egyedi festésű bringával állhatok rajthoz pályafutásom utolsó versenyén. Anno egy Trek nyergében arattam az első nagy sikereimet is, így nagy értékkel bír, hogy ugyancsak egy Trek kerékpárral búcsúzom a mezőnytől és a szurkolóimtól. A kerékpár festése átöleli a pályafutásom, nem is kell semmi mást mondanom, csak elég ránézni a vázra.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alberto Contador hozzáállását ismerve biztos, hogy akciódús versenyzésre számíthatunk tőle a 2017-es Vuelta a Espana során is.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések