Ajánló: Mitas országúti külsők

E-mail  Nyomtatás
2018. november 16. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

Legutóbbi MITAS termékekről szóló cikkünket a Favorit versenykerékpár emlegetésével kezdtük, nem véletlenül. A MITAS, mint a korábbi Barum és Rubena paletta gyártója ugyan halad a korral, gyárt és forgalmaz trendi és modern DH és E-bike külsőket, mégis ragaszkodik a hagyományokhoz: ma is készít termékeket versenybicajokhoz! Lássuk hát az országúti külsőket!

 

Igazi nagy klasszikus a Syrinx, vagy ahogyan talán többen ismerik, a V80. Évek óta megtalálható a palettán, kedvelt külső. Egyik legnagyobb előnye, hogy változatlanul megvásárolható hagyományos, drótperemes kivitelben, tehát hobbi-felhasználásra is kiváló, és nem utolsósorban árban abszolút elérhető. A drótperemes kivitel két szélességben, 23-622 (700x23C) és 25-622 (70025C) méretben kapható. Míg az előbbi jelenleg fekete, piros és kék oldalfallal, addig az utóbbi, szélesebb külső fekete és bézs oldalfallal érhető el. Kétségtelen, hogy tömege miatt nem ajánlott versenyzésre, ugyanakkor Classic kivitele és Road Compound alapanyaga, valamint a 22 TPI-s szövetsűrűsége miatt gyors, tartós, kevésbé kopik, defekttel szemben pedig ellenállóbb.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Syrinx komolyabb, edzésre és versenyzésre szánt verziója már ún. Aramid peremmel készül, ami egyrészt csökkenti a külső tömegét, másrészt lehetővé teszi annak hajtogathatóságát. Racing Pro konstrukció, 127 TPI szövetsűrűség, Silica Medium Compound alacsony tömegű, rendkívül jó tapadást nyújtó alapanyag és Weltex+ technológia jellemzi. Egy színösszeállításban (fekete), de szintén két méretben, 23-as és 25-ös szélességben kapható.

 

Letisztultabb, egyben kifinomultabb mintázattal rendelkező külsőgumi a MITAS R16 Arrow. Aki a szélesebb külsőket szereti, annak jó választás lehet ez a mintázat, hiszen a 25-ös szélesség mellett 28-622 (700x28C) méretben is rendelkezésre áll. Az előbbi, keskenyebb külső fekete, piros és szürke futófelületet kaphat, míg a 28-as szélességű gumi színe fekete. Mindkét szélesség elérhető ugyanakkor Weltex vagy Weltex+ technológiával. Az alacsony tömeget és a kiváló tapadást itt is a Racing Pro konstrukció, és az SMC (Silica Medium Compound) alapanyag garantálja.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Arrow mintázat további kiemelkedő tulajdonsága a rendkívül alacsony tömeg. A drótperem elhagyása és a versenyzésre optimalizált alapanyag használata – mérettől függően – 240-290 gr. tömeget tesz lehetővé, ami magasabb szintű uralhatóságot és irányíthatóságot eredményez. A harmadik mintázat a leg-ek gumija a MITAS palettán. Leggyorsabb, legkifinomultabb, legkeskenyebb, legkönnyebb! Ez a MITAS R01 Phoenix. A külső futófelülete teljesen sima, leheletnyi mintázat látható csupán a futófelület szélein, ami a biztonságosabb kanyarodásért felel. A Phoenix kizárólag a keskenyebb, 23-622 (700x23C) méretben elérhető, ugyanakkor itt is adott a választási lehetőség a Weltex és a Weltex+ védelmek között. Skinwall oldalfal alkalmazását lehetővé tevő 127 TPI szövetsűrűségű Silica Medium Compound alapanyag garantálja a rendkívüli tapadást és az alacsony tömeget: a gumi már 230 gr. tömegtől elérhető.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Weltex+ védelemmel ellátott külső fekete, míg a Weltex védelemmel ellátott külső fekete, piros és szürke futófelülettel vásárolható meg. Természetesen a Phoenix külső bármelyik kivitelét választva egy hajtogatható, letisztult, versenyzésre tervezett külsőt kapunk, ami a carbon felnik által okozott komolyabb igénybevételnek is ellenáll!

 

Legyen szó bármelyik MITAS országúti külsőről, az árak most is rendkívül kedvezőek: a jellemző funkciók és tulajdonságok, az alkalmazott technológiák és alapanyagok ésszerű, alacsony árakkal párosulnak:


- Classic, drótperemes kivitel ajánlott fogyasztói ár: 2.990,- Ft
- Weltex védelemmel ellátott, hajtogatható külső ajánlott fogyasztói ár: 7.490,- Ft
- Weltex+ védelemmel ellátott, hajtogatható külső ajánlott fogyasztói ár: 7.990,- Ft


További információ: https://www.facebook.com/MitasHungary/ és http://www.mitas.co.hu/

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések