A Sunweb versenyzői alatt debütál az új Cervélo S5 (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. október 09. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Már régóta tudni lehetett, hogy a Sunweb sora Cervélo kerékpárokkal folytatja, ám a minap a hivatalos bejelentés is megtörtént. Iwan Spekenbrink a Sunweb ügyvezetője sajtótájékoztató keretein belül beszélt az új kerékpármárka érkezéséről.

„Örömmel mutatjuk be a csapatunk új kerékpárszponzorát, az iparág egyik csúcsmárkáját a Cervélót – így Spekenbrink. – Amikor a kerékpárosok egyetlen másodperc törtrészével nyernek vagy vesztenek, akkor koránt sem mindegy, hogy milyen kerékpár van a versenyzőink alatt. A közös pont az innováció, ami mindkét fél számára kulcsfontosságú. A színfalak mögött a kanadai cég keményen dolgozik, így hamarosan debütál az új S5-ös modell. Várakozással tekintünk a 2019-es szezon elé, a Cervélo számára is kiemelkedő, hogy egyszerre támogathatnak egy férfi, egy női és egy utánpótláscsapatot.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cervélo pedig nem is várt sokat, lerántotta a leplet az új S5-ös modellről. A kerékpár az aero bringák csúcsdarabja, amely a leggyorsabb sprintekre épült. Merevebb és aerodinamikusabb, mint valaha, miközben maximális kényelmet és irányíthatóságot biztosít. A kerékpáron szinte minden integrált, a kábelvezetéstől kezdve a különleges kormányig. A váz kialakítása hatalmas feladatot gördített a mérnökök elé, a cél az aerodinamika egy új szintre való emelése volt.

 


A világ legjobb sprintereinek egy olyan kerékpárra volt szükségük, amely elég erős ahhoz, hogy elbírja azokat az extrém erőbehatásokat, melyek egy őrült mezőnyhajrá során irányulnak rá. Az új S5-ös váz lényegesen merevebb, az alsó részen és a fejcsövön, mint elődje, s mindezt úgy érték el, hogy nem növelték a váz súlyát. Ahogy nyeregbe száll a kerékpáros, azonnal érzi a különbséget. A váz merevsége és geometriája együtt dolgozik, éppen azért, hogy minden egyes pedálfordulattal a tökéletességet célozza meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Mindig arra törekedtünk, hogy a legmagasabb szinten szerepeljünk, ennek érdekében pedig tökéletesebb partnert nem is találhattunk volna a Sunweb csapatánál – mondta Richard Keeskamp a Cervélo marketing igazgatója. – Az új S5 egy teljesen más korszakot nyit meg mind a cégünk, mind pedig a Sunweb csapatának életében. Ez a kerékpár aerodinamikailag egy elképesztően nagy előrelépés az elődjéhez képest. Alig várom már, hogy láthassam a csapat versenyzőit az új modell nyergében. Az együttműködésünk remek lehetőséget kínál számunkra a jövőre nézve is, a fejlesztések és a tesztelések tekintetében csak nyerhetünk ezekkel a kiváló sportolókkal.”


A Sunweb csapata az S5-ös modell mellett a jól bevált R5-öst is használja majd. Az első éles bevetés 2019. január 10-én, Ausztráliában.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.10. 23:21
Hat ez eleg sajnalatos, tartok tole, hogy Dumoulin nem ezzel fog hegyi szakaszokon menni, es hat minek menjen ketfelevel egy versenyen.

2018.10.09. 10:40
Hurrá, egy újabb tárcsafékes "aero".
Nekem annyival szebb egy radiális fűzésű első kerék, hogy kösz, maradnék a réginél, de nyilván nem vagyok célcsoport... Majd talán az előző (bár itt olvasom, hogy mennyire nem merev) generációból veszek egyet használtan. :o

2018.10.09. 10:40
Hurrá, egy újabb tárcsafékes "aero".
Nekem annyival szebb egy radiális fűzésű első kerék, hogy kösz, maradnék a réginél, de nyilván nem vagyok célcsoport... Majd talán az előző (bár itt olvasom, hogy mennyire nem merev) generációból veszek egyet használtan. :o

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések