A Shimano Neutral Service nyomában az országúti kerékpáros világbajnokságon

E-mail  Nyomtatás
2017. október 01.
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Pillanatképek a Shimano Neutral Service élményeiről a 2017-es bergeni országúti kerékpáros világbajnokságon.

A 2017-es bergeni országúti kerékpáros világbajnokság résztvevői minden pillanatban számíthattak segítségre, amint meglátták a Shimano jól ismert kék színeit. A Shimano Neutral Service valamennyi kerékpáros rendelkezésére állt, versenyszámtól, származási országtól vagy kerékpárra szerelt szettől függetlenül.


A kék ruhás hadsereg

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy ilyen léptékű eseményen, tizenkét különböző versenyszámmal, szó szerint egy egész hadsereg kell ahhoz, hogy minden kerékpáros rajthoz állhasson és célba érhessen. Tizennégy fős csapat érkezett a helyszínre, köztük hat szerelő. A Shimano csapata négy személyautóval, két motorkerékpárral és egy teherautóval vette ki a részét a küzdelmekből.


Rendelkezésre álló technikai feltételek

 

Diavetítéshez kattints a képre


- 24 komplett kerékpár, új Dura-Ace Di2 váltószettel felszerelve (12 abroncsfékes, 12 tárcsafékes), Dura-Ace, Speedplay és Look pedálok


- 20 Dura-Ace karbon szingós kerékszett 11-28-as lánckeréksorral (C50-es és C40-es modell speciális széles abroncsokkal a Shimano által szponzorált kerékpárosok részére)


- 20 Dura-Ace drótperemes kerékszett 11-28-as lánckeréksorral (C35-ös és C5-ös)


- 40 speciális junior lánckeréksor (14-28-as a junior felszereléshez, amely nem lehet nagyobb az 52-14-es kombinációnál)


- minden a kerékpársportban elképzelhető technikai elem, alkatrész és eszköz – beleértve egy a 36-ostól a 47-esig terjedő cipőkollekciót


A versenyek előtt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Minden versenynapot megelőzően kerékpárosok áradata haladt el a Shimano Neutral Service csapata mellett. A kollégák mindenben segítettek, a váltóbeállítástól kezdve egészen a repülőúton tönkrement kerékpár cseréjéig. Olyan sztárok is javítatták a törött váltójukat, mint Rigoberto Urán. Rögtön őt követte egy Hong Kong-i kerékpáros, aki Shimano kerékpárral abszolvált a vb-t, miután a sajátja elveszett a repülőúton.


A versenyek során

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Shimano autói biztosították az olyan, kisebb csapatokat, akiknek nem volt saját autója, de a Shimano csapata sietett az olyan nemzetek segítségére is, akik kerékpárosai egymáshoz túl közeli időpontokban rajtoltak az egyenkénti számokban.


A mezőnyversenyek során a csapat mindenben segédkezett, a defektektől a bukásokig. Az elit férfi mezőnyversenyen nagyot eső Mathew Haymant és kettétört kerékpárját is a Shimano segítette visszajutni az ausztrál csapathoz, ahol azonnal orvosi ellátást kapott.


„A legnehezebb az volt, amikor az egyik junior verseny 12:30-kor ért véget, a következő pedig már 13:30-kor indult, így alig háromnegyed óránk maradt negyven lánckeréksor cseréjére. Közben segítettünk még két etióp lánynak is, akik nem tudták, hogy speciális junior lánckeréksorra van szükségük” - magyarázza Joost Hoetelmans a Shimano marketing vezetője.


A versenyek után

 


„Minden verseny után az volt az első dolgunk, hogy megkeressük a versenyzőket, és összegyűjtsük a kölcsön adott felszerelést, például a kerékpárt vagy a kereket – sorolja Hoetelmans. - Miután mindent, köztük az autókat és motorkerékpárokat is alaposan lemostuk, kezdődhettek a következő napi előkészületek.
Minden jó, ha a vége jó


Az esemény kilenc napjára visszatekintve a Shimano mintegy negyven ország versenyzőinek segített valamilyen formában. „Remek munkát végeztünk, de végül is mindig ez van, mi csak tesszük a dolgunkat – zárta gondolatait Hoetelmans a rendkívüli teljesítményre visszagondolva.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.10.06. 20:03
Kapták a shimano kereket és hajrá.
A 11 sebességeseknél fokozatonként csak 0, 11mm a különbség.
Nem tökéletes, de működik.

2017.10.01. 22:30
Mit csináltak a Campás versenyzőkkel, ha csak hátsó kereket kellett cserélni?

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések