A Shimano 11 sebességes MTB meghajtást érintő fejlesztései

E-mail  Nyomtatás
2016. december 11.
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

A japán Shimano cége 2017-ben számos fejlesztést dob piacra a tizenegy sebességes MTB meghajtást érintve.

A Shimano legfrissebb sajtóközleménye szerint a 2017-es évben forgalomba kerülnek a hatékonyabb, világklasszis cross-country és terepversenyzők közreműködésével fejlesztett, 1x11-es hajtóművek. Az új XTR (SM-CRM91) és DEORE XT (SM-CRM81) lánctányérok a Dynamic Chain Engagement (DCE) névre keresztelt, módosított fogprofillal próbálják javítani a meghajtást. A vásárló az új DEORE XT (CS-M8000) 1x11 kazettás fogaskoszorújával párosított szuper széles 11-46T áttételskáláját kapja, ami ideális az enduro kerékpárosok számára.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017-es modellévtől a kínálat kiegészül a QUICK-LINK (SM-CN900-11) 11 sebességes láncával. Az új típusú lánc felszereléséhez nincs szükség szerszámra, így gyorsabban felhelyezhető az üzletben vagy akár kint a terepen is.


A cég új áttételkombinációkat kínál a 2x11-es és 3x10-es hajtóművekhez is, a kisebb áttételekkel azokra a kerékpárosokra gondolva, akik fokozatosan egyre meredekebb emelkedőkre merészkednek. A DYNA-SYS 11 FC-MT700 34-24T hajtómű HOLLOWTECH II hajtókarokkal van ellátva. A 3x10-es FC-MT500 hajtómű pedig 40-30-22T lánckerekekkel van szerelve.


A Shimano termékhierarchiájában mindjárt az ACERA után a 2017-es modellévben bemutatkozik két új, hidraulikus tárcsafék is az M365 és az M315. Az M365 könnyebb alumínium karral van szerelve. Mindkét fék a kategória élén álló tárcsafékekből átvett technológiát kínálja (jellemzőik, hogy zajtalanok, stabil fékteljesítményre képesek, valamint, hogy gyors és tiszta a légtelenítésük).

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az új M365 és M315 tárcsafékek kiegészítője egy új stílusú zárógyűrű az SM-RT10 CENTER LOCK tárcsákhoz, amely kialakításának köszönhetően a műhelyek és a gyártók számára egyaránt leegyszerűsíti azok kezelését. A karbantartást két új szerszám a TL-FC36 külső fogazású kulcs és a TL-LR11 belső fogazású szerszám teszi gyorssá és egyszerűvé. Az új SM-RT26 egy hat csavarral rögzített féktárcsa, a kötés lazulását gátló alátétekkel, mely nagyban segíti a gyors és biztos összeszerelést.


Az említett termékek várhatóan 2017. májustól kerülnek piacra.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések