A női olimpiai bajnok is indul a Cape Epic megamaratonon

E-mail  Nyomtatás
2017. január 08.
  |   Szerző: velo.hu

A mindössze huszonkét esztendős svéd tehetség Jenny Rissveds 2016-ban berobbant a hegyikerékpározás világába kiváló eredményeket elérve, majd az olimpia megnyerésével feltéve az i-re a pontot.

Rissveds úgy döntött, hogy 2017-ben belevág az ismeretlenben és rajthoz áll a Cape Epic megamaratonon. Társa a Scott-SRAM csapat menedzsere Thomas Frischknecht lesz. Frischknecht a maga idejében szintén remek kerékpáros volt, többszörös világbajnokként már négy alkalommal is abszolválta a maratont.


„Rengeteg pozitív dolgot hallottam a Cape Epic versenyéről, és úgy döntöttem, szeretném magam kipróbálni rajta – nyilatkozta Rissveds a Cape Epic sajtóközleményében. – Maga a verseny elég nehéz, ráadásul kiszámíthatatlan, sok váratlan meglepetés érheti az embert, így egy igazi erőpróba a kerekesek számára. Mivel még sohasem versenyeztem itt, így nem támasztok magammal szemben elvárásokat. A legfőbb célom a tapasztalatszerzés lesz. Párban sem versenyeztem még soha, de Thomas már négy alkalommal teljesítette a viadalt, így nála szerencsére a tapasztalatból sincs hiány.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cape Epic talán a világ legnépszerűbb többnapos mountain bike eseménye, ahol amatőrök és profik egyaránt versenyezhetnek egymással. Bart Brentjens szerint a verseny nem más mint a hegyikerékpárosok Tour de France-a, ahol legalább egyszer mindenki el szeretne indulni. A szervezők már most dörzsölhetik a tenyerüket, hisz a férfi olimpiai bajnok Nino Schurter után a női bajnok Rissveds is jelezte részvételét. Korábban az egykori Francia Körverseny győztes Cadel Evans és az országúti kerékpársport egy másik ikonja George Hincapie is bejelentette indulását. A 2017-es versenyre március 19. és 26. között kerül sor.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések