A McLaren és a Ferrari után az Aston Martin is egy lélegzetelállító kerékpárral rukkolt elő

E-mail  Nyomtatás
2017. november 19.
  |   Szerző: velo.hu

Lassan megszokottá válik, hogy különböző autómárkák dolgoznak együtt kerékpár-manufaktúrákkal annak érdekében, hogy egy-egy különleges kerékpárt dobjanak piacra. A legnagyobb hírverést az elmúlt években talán a McLaren és a Specialized valamint a Ferrari és a Colnago gyermekei kapták. Most a brit Aston Martin mutatta be a német Storck kerékpárgyárral közösen létrehozott luxusmodelljét.

 

Diavetítéshez kattints a képre

A két cég együttműködése nem új keletű, hisz korábban a Storck szakemberei már besegítettek különböző autómodellek fejlesztésébe, így éppen itt volt már az ideje a kölcsön visszafizetésének, melynek eredménye a Storck Fascenario .3 Aston Martin Edition lett.


„Már a kezdetektől teljes egyetértésben dolgoztak együtt a két cég mérnökei, a végeredmény pedig egy egészen gyönyörű kerékpár lett, ami nem csak az Aston Martin luxusát tükrözi, de a Storck szakértelmét is” – mondta Marek Reichman a Storck kreatív vezetője.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A modell limitált kiadásban 107 példányban készült, karbonszálas váza mindössze 770 grammot nyom, ám a kompletten összerakott kerékpár teljes súlya sem haladja meg a hat kilogrammot. A tervezéstől a végső piacra dobásig több mint egy év telt el, így semmiféleképpen sem mondható egy gyorsban összedobott darabnak. A bringa Selle Italia nyereggel, Zipp kerékszettel, SRAM Red elektromos váltószettel és THM Fibula fékekkel szerelt.


A váz fényezése tökéletes alapot adott az Aston Martinnak egy számukra újfajta technológia éles körülmények közötti tesztelésére. Az Argentum Nero fényezés végeredménye egy egészen különleges színkombináció lett, ugyanis attól függően, hogy milyen szögben éri a vázat a fény, szürke, zöld vagy ezüst színben tündököl. Természetesen a közeljövőben már autókon is használjak majd ezt a különleges eljárást.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kerékpár kereskedelmi ára várhatóan valahol 6000 és 7000 Euró között mozog.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések