Magyar eredmények: A maraton és az XCO számokkal zárult a hegyikerékpáros ifjúsági Európa-bajnokság

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 19. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Augusztus 14. és 18. között az osztrák Graz adott otthont az ifjúsági hegyikerékpáros Európa-bajnokságnak. Az első napokban a csapatidőfutam, a cross country váltó valamint az egyéni kombinált versenyszámok kerültek lebonyolításra, míg zárásként a maraton és az XCO eseményei következtek.

Az U15-ös korosztály maratonját a lányoknál az osztrák Katharina Sadnik nyerte, a magyarok közül Bokros Csenge Anna a 23., Oravecz Lora a 32., míg Tóth-Almási Borbála a 40. helyen zárt.


A fiúknál az olasz Gioele Solenne bizonyult a legjobbnak, Pataki Barnabás a 48., Vörös András a 49., Lőrincz Benedek a 73., Kalmár Szabolcs pedig a 85. pozícióban végzett.


A tizenhét éven aluliak maratonján a lányoknál a hazaiak nagy örömére az osztrák Tamara Wiedmann, a fiúknál pedig a skót Charlie Aldridge volt a legjobb. Vas Kata Blanka remekül versenyezve az előkelő 11. helyen zárt, míg Kiss Katalin az 54. lett. A fiúknál Baranyi Dávid Áron a 32., Fülöp István Ádám a 44., Lőrincz Bendegúz a 101., míg Gerely Attila a 150. helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Természetesen a rövidtávú XCO számokban is nagy csata dúlt, az U15-ös lányoknál újra osztrák aranyérem született, hisz Katharina Sadnik a maraton után ezt a számot megnyerte, Bokros Csenge Anna a 10. helyen zárt, Tóth-Almási Borbála a 37., Oravecz Lora pedig a 47. helyen haladt át a célvonalon.


A fiúknál szintén duplázás történt az olasz Gioele Solenne második aranyérmét is megszerezte, Pataki Barnabás 50., Lőrincz Benedek 63., Csuja Bálint 81., Vörös András 92., Kalmár Szabolcs pedig a 98. lett.


Az U17-es korosztályban a lányoknál a norvég Helene Marie nyerte az XCO számot, a fiúknál a dán Markus Heuer diadalmaskodott. Ami a magyarokat illeti Vas Kata Blanka ismét nagyszerűen szerepelt, egy 9. helyet szerezve, Kiss Katalin az 52. helyen végzett. A fiúknál Fülöp István Ádám a 33., Lőrincz Bendegúz 98., Gerely Attila pedig a 123. lett.


A részletes eredménylisták a letölthető fájlok közt!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések