A magyar válogatott keret a 2018-as Downhill Világbajnokságra

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 03. hétfő
Címkék:

 Magyar válogatott keret a Downhill Világbajnokságra

 

Idén néhány kilométerrel közelebb rendezik hozzánk a Downhill Világbajnokságot, mint a tavalyi ausztrál trópusi porozást, így több magyar versenyző is rajthoz áll válogatott színekben a jövő hétvégén.


A svájci Lenzerheide már évek óta szerepel a világkupa naptárában, 2018-ban viszont már a VB helyszínéül szolgál az egykoron Steve Peat által is tervezett pálya.


A magyar válogatott négy fővel képviseli a piros-fehér-zöld színeket, akik közt találunk stabil tagokat, de akad két újonc is. A két előbbi éppen a jelenlegi Elite Férfi és Junior Magyar Bajnok, azaz Palotai Gábor és Muszula Balázs. Hozzájuk csatlakozik a válogató rendszert jól teljesítő Giebiszer André, aki két hete az Országos Bajnokságon ezüstérmet szerzett Junior kategóriában.


A felnőtteknél biztos befutó volt Keresztes Péter, azonban a bő egy éve tartó pechszériája továbbra is komoly méreteket ölt. Kézsérülése miatt már az OB-n sem tudott rajthoz állni, ettől persze az első helyét is elvesztette a válogatóban, de a pontszáma még bőven elég a VB-s induláshoz, azonban továbbra sem javult annyit az ujja, hogy azzal érdemben kerékpározni lehessen. Az ő helyére az utóbbi időben kiváló formában lévő és óriási erőbedobással készülő Lenthár Gábor lett behívva.
Tavaly Masters kategóriában szerzett bajnoki címet, illetve nyerte meg a harminc pluszosoknál a Szlovák Kupasorozat összetettjét. Idén is még a Mastereknél kezdett, északi szomszédjainknál többször abszolút legjobb magyar idővel, majd az OB-ra lépett fel az Elite Férfiak közé. Bronzéremmel a nyakában indulhatott haza Eplényből, ami a magyarok között a második helyet jelentette. A világbajnokság mezőnye idén új kihívással néz szembe, ami ránk magyarokra fokozottan érvényes. Mostantól VB-n is kvalifikálni kell a döntőhöz, Elite Férfiaknál a legjobb 80, Junioroknál a top 60 jut be. Mindkettőre van esélyünk, de egyik sem egyértelmű és főleg a felnőtteknél kell majd ellőni a pénteki időmérőt, hogy láthassuk a srácokat vasárnap akár a helyszínen, akár az élő közvetítésben. Jövő héten tehát Downhill Világbajnokság, sokesélyesnek ígérkezik, nehéz megjósolni, hogy ki fog a dobogó tetején állni. A világkupa összetettet nyerő Amaury Pierron? Vagy a Kanadában újra vk-n első és címvédő világbajnok Loic Bruni? Vagy a sérülésből visszatérő szinte már mindent vivő Aaron Gwin, aki viszont vb-n még sose tudott nyerni? Vagy az idén első vk győzelmét arató Loris Vergier? Vagy csapattársai Luca Shaw és a tavalyi lenzerheide-i első Greg Minnaar? Vagy Troy Brosnan? Brutálisan hosszú még a lista, az időről-időre felbukkanó meglepetés emberekről nem is beszélve. Óriási lesz, kihagyhatatlan!


A kedden kezdődő VB előtt még közvetlenül, a fentebb említett magyar válogatott elmúlt hétvégén az Európa Kupa döntőjén, az ausztriai Brandnertalban versenyzett, ahol napokig tartó áztató eső, és 10 fok alatti hőmérséklet nehezítette a mezőny dolgát. A gyökeres, ugratós pálya esésmentes teljesítése is már komoly kihívás volt. Palotai Gábor a 14., Lenthár Gábor a 24. helyen végzett a kisdöntőben. A Junioroknál Giebiszer André megmutatta, hogy fekszenek neki a csúszós, lapos
gyökerek és a szélsőséges körülmények, így a nem várt 12. pozícióban zárta a versenyt, amivel megszerezte első pontjait Európa Kupán. A háromszoros Junior Országos Bajnok Muszula Balázsnak viszont a legutóbbi ötödik helyezése után ezúttal be kellett érnie a tizenötödikkel. U17-ben is volt még egy magyar induló, Szász András, aki 12. lett és Andréhoz hasonlóan ő is idei legjobb eredményét érte el EK-n.


A tiroli kupadöntőről egyenesen Lenzerheide felé veszi az irányt a válogatott, ahol megkezdődik a 2018-as világbajnokság!

 

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések