A Magyar Triatlon Szövetség visszautasítja Kropkó Péter állításait

E-mail  Nyomtatás
2017. március 09. csütörtök
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) visszautasítja Kropkó Péter állításait és a leghatározottabban tiltakozik a valóság hamis színben való feltüntetése és a lejárató, becsületsértő cikkekkel kapcsolatban. Egyrészt a szövetségnek Kropkó Péter cégén kívül még 105 rendes tagja van, másrészt pedig egyetlen egy versenyszervező sem áll törvények felett, és Magyarországon az állami támogatás elérésének feltételei vannak.

Kormányhatározat jelölte ki a Magyar Triatlon Szövetséget a 2016. évi budapesti IRONMAN 70.3 nemzetközi triatlonverseny támogatásának a koordinálásra. A határozat a Magyar Triatlon Szövetséget nevesíti kedvezményezettnek, hogy gondoskodjon a támogatás törvényes és szabályszerű felhasználásáról. Ezentúl Magyarországon a Magyar Triatlon Szövetség szabályozza, engedélyezi és ellenőrzi a triatlonversenyek törvényes megrendezését, figyelembe véve a magyar sportolók érdekeit.

 

A támogatási szerződéshez nélkülözhetetlen adatok beérkezése után kiderült, hogy a Kropkó Triatlon Klub – mint hivatalos támogatásigénylő szervezet – által nyilatkozott adatokkal szemben a szövetségnél jelentkezett 13 alvállalkozó, akik szerződéssel, teljesítési igazolással és számlával, valamint ügyvéd előtt tett nyilatkozattal igazolták a 2016-os Ironman Budapest 70.3 rendezvényen elvégzett, de ki nem fizetett munkájukat. Ezek a nyilatkozatok összeütközésben vannak a Kropkó Triatlon Club által közölt adatokkal és önerő nyilatkozattal, ezért támogatási szerződés sem köthető. Az MTSZ nem állítja, hogy szándékos megtévesztés és a támogatás törvénytelen felhasználása vezérelte Kropkó Péteréket, de az biztos, hogy a licenctulajdonos WTC nyilatkozata szerint a nekik járó jogdíj összege is valótlanul szerepel a beadványukon. Ezentúl nem folyósítható támogatás annak a szervezetnek, amelyik súlyos sportbiztonsági törvénysértést követett el. A szövetség továbbadta az ügyet az ellenőrző szervezetnek.

 

Valótlan, hamis és súlyosan félrevezető minden olyan állítás és információ, amely a Szövetségnek a budapesti Ironman versenyek rendezésével kapcsolatos állítólagos törekvéseit erősíti: az MTSZ leszögezi, hogy nem kívánt, nem kíván és nem is fog Ironman versenyt rendezni, de – ahogy azt a WTC-nek is megírta – szívesen segíti és szívesen segítette a budapesti Ironman versenyek megrendezését. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU), melynek az MTSZ is a tagja, és az Ironman licenctulajdonos WTC pont a hetekben jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írnak alá az ITU és WTC szabályrendszerének egységesítéséről, mely 2018-tól lép életbe és a nemzeti szövetségek fennhatósága alá rendeli a mindenkori Ironman versenyeket.

 

Azt az állítást pedig határozottan visszautasítjuk, hogy az MTSZ ellehetetleníti Kropkó Pétert. Egyrészt az MTSZ segít minden szervezőnek, aki Ironmant akar rendezni, mint ahogy nem jöhetett volna Budapestre az Ironman 2014-ben, ha nincs a Magyar Triatlon Szövetség. Segítségünk nélkül ez egy jó ötlet maradt volna, egy kezdő versenyszervező álma. Másrészt nem az MTSZ perelte be Kropkó Péter cégét, hanem Kropkó Péter cége perelte be a szövetséget. A 9 darab, Kropkó Péterék által tett feljelentésből 3 esetében már megszületett bírósági döntés első fokon, kivétel nélkül a szövetségnek adott igazat. Az MTSZ ellen tett büntetőfeljelentés alapján indított rendőrségi nyomozás pedig már kiterjedhet az Ironman Budapest 70.3 2016-os verseny szervezőinek büntetőjogi felelősségére is, hiszen a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja is fennáll. Sem a rendőrségi, sem a bírósági beadványokat nem az MTSZ, hanem a Kropkó csapat szerkesztette.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések