Beszámoló az MKSZ közgyűléséről: A magyar kerékpározás aranykora következhet

E-mail  Nyomtatás
2018. március 26. hétfő

Diavetítéshez kattints a képre 

 

A 2018-as versenyszezon-nyitó tihanyi “Félsziget Kupa” előtt két nappal tartotta közgyűlését a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) Budapesten. A megjelent klubok vezetőit és képviselőit a hivatalos napirend előtt Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos köszöntötte, aki elmondta, az MKSZ erősebb és egységesebb, mint valaha, a Kormány pedig az új vezetőség törekvéseinek elismeréseként, a sportág hosszútávú fejlesztési céljainak megvalósítására 200 millió forint többletforrást biztosít az idei évben. Az átgondolt fejlesztések mentén a kormánybiztos szerint a magyar kerékpározás, ezen belül a kerékpársport “aranykora” következhet.

 

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke kiemelte, hogy a tavaly nyáron megválasztott elnökség minden erejével azon dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy erősödjön a sportág iránt a külső partnerek bizalma, a belső kommunikációban és az ügyintezési folyamatokban pedig nagyobb hangsúlyt kapjon a szolgáltató szemlélet, a klubokat, versenyzőket támogató hozzáállás. Vízer Barnabás főtitkár emlékeztette a megjelenteket, hogy az elmúlt fél év során átszervezték a Szövetség irodáját, annak szem előtt tartásaval, hogy az a tagság, az egyesületek és a versenyzők mindennapi munkájának operatív támogatását minél jobban szolgálja.

 

Az elnök az intézkedések első látható eredményeiként említette többek között, hogy a Kormány három új velodrom építéséhez járult hozzá, megújult a szövetség online kommunikációja és szponzorációs ajánlatcsomagja, időben elkészült és publikus a sportág 2018. évi versenynaptára, vagy, hogy a kerékparsport bekerült a Héraklész programba. Kiemelte: az MKSZ a tavaly nyári vállalásának megfelelően minden szükséges szakmai és pénzügyi egyeztetést lefolytatott az EMMI-vel annak érdekében, hogy a minisztérium a támogatási szerződéseket aláírhassa szövetséggel, így az MKSZ – szemben az eddigi gyakorlattal –, már akár április folyamán hozzájusson az állami támogatáshoz, és zavartalan legyen a szakágak gazdálkodása.

 

A Közgyűlés elfogadta a 2016-ban készített sportágfejlesztési stratégia frissített verzióját. A 2024-re számszerűsített célokat vállaló stratégia négy beavatkozási területen határozza meg a következő évek feladatait, ezek: a versenyeztetés feltételeinek javítása, a humán kapacitások erősítése, az infrastruktúra hiányosságainak kiküszöbölése, valamint a sportág irányítási folyamatainak javítása. Fontos döntés született az Alapszabály módosítása tárgyában: a 2015-ös, Polony István vezetésével véghez vitt konszolidációs folyamat eredményeként létrejött egyszövetségi struktúra „finomhangolásaként” – a működés gyakorlati tapasztalatai alapján – új alapokra került a felelősség- és munkamegosztás a szakági tanácsok, a szövetségi kapitányok és a szövetség apparátusa között.

 

A Közgyűlés elfogadta az MKSZ 2018-ra vonatkozó – 191 M Ft-os kiadási főösszegű – pénzügyi tervét, ezen belül a már biztosan tervezhető források szakágak közötti allokációját. A következő időszak feladata lesz a stratégiai programokhoz hozzárendelni a Kormány határozatával biztosított további 200 M Ft-ot.

A Közgyűlés a fenti napirendeket megtárgyalta, és meggyőző többséggel elfogadta.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.04.11. 22:03
Freeride69 ott a csillagos 5!


2018.04.03. 22:58
Utánpótlás nélkül nem megy...versenyzők vásárlására ez a pénz meg nem elég..sok évig még a magyar biciklisek külföldön képletesen szólva labdába sem rúghatnak... :-) de persze valahol el kell kezdeni

2018.03.28. 14:05
2024-ig van 6és fél év.
Akkor már senki nem fog emlékezni ezekre a vállalásokra.

2018.03.28. 05:56
mondta Révész Máriusz! Nesze semmi, fogd meg jól.

2018.03.26. 18:45
Az aranykort az hozza el, ha a kerékpársport (az egész) hirtelen annyi pénzt kap egy évben mint ami egyetlen (!) NB1-es focista fizetése?


2018.03.26. 13:45
Csak egy emlékeztető: " Giró-Szász András kormányszóvivő múlt heti bejelentése szerint a 2014-től 2020-ig tartó időszakban összesen 135 milliárd forintot biztosít az állam a 16 érintett sportágnak, az asztalitenisznek, az atlétikának, a birkózásnak, az evezésnek, a cselgáncsnak, a kajak-kenunak, a kerékpársportnak, a korcsolyasportnak, az ökölvívásnak, az öttusának, a röplabdának, a sportlövészetnek, a tenisznek, a tornának, az úszásnak és a vívásnak."

http://www.origo.hu/sport/20130709-orban-viktor-megallapodast-irt-ala-a-kiemelt-sportagak-vezetoivel.html

Erős mondatok, reménykedjünk.
De: Majd ha saját magyar csapattal kint tudunk lenni(és férfi elitben TOP 30 eredményt el tudunk érni összetettben) pl: egy mountainbike XCO világkupa sorozaton, vagy ha biztosított lesz megfelelő létszámmal az utánpótlás a kerékpársportban hosszú távú jövőképpel, és még sorolhatnám......mert egyenlőre kb ott tart a kerékpársport -Barbarát és Brigittát meg Szalontay Sándort ill. a TDH-t leszámítva-ahol a rendszerváltás után. Nemzetközi szinten csak 3 embert tudunk felmutatni, nekik külön tisztelet!Egyébként: mit csináltak a 90-es évek elejétől a szakemberek?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések