A magyar bajnoki cím a tét a vasárnapi cyclocross-versenyen

E-mail  Nyomtatás
2017. január 03. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény

Homokdombok és használaton kívüli csarnok teszik még izgalmasabbá a kerékpárosok január 8-ai cyclocross magyar bajnokságát. A férfi- és női mezőnyben rajthoz állnak a hazai legjobbak, akár címvédés is történhet. A szervezők látványos, a szakág minden idők egyik legnépesebb hazai országos bajnokságára számítanak az ILB Factory - CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokság alkalmával.

A szakág vezetése 2016-ban tíz versenyből álló sorozatot alapított, amelynek egyik állomása az országos bajnokság is. A vasárnapi versenyen várhatóan rajthoz áll a három címvédő: Búr Zsolt (férfi elit), a hegyikerékpáros olimpikon Benkó Barbara (női elit) és Dina Márton (U23).

 

A férfiak közt a 2016-17-es szezonban eddig Búr gyűjtötte a legtöbb győzelmet, de nagyon készül a bajnoki cím visszahódítására a négyszeres bajnok Buruczki Szilárd és Fejes Gábor, valamint - a hasonló karakterű pályán győztes - Pelikán János is. A nőknél Orosz Anita szorongathatja meg a hatszoros bajnok Benkót, de Kanti Dorottya is hozhat meglepetést. U-23-ban szoros verseny várható: a Dina-testvérek - Márton és Dániel - csatájába Borsos Benedek és az országúti menő Rózsa Balázs szólhat bele.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A szervező CoffeeRide SE a harmadik versenyét rendezi a két korábbi városligeti cyclocross-viadal után.

 

A pályát az egykori Nagyvásártelep csarnokában és körülötte, a Csepel-rakpart, és a Soroksári út között építik ki, melynek jellegét a sok homokos szakasz, valamint a fedett célegyenes adja. Ilyen méretű fedett rész cyclocross pályán még nem volt itthon, a 250 méter hosszú épület nagy része ki lesz használva. A különleges hangulat az elhagyatott csarnoknak lesz köszönhető, ami több extrémsport-rendezvénynek, drift-versenynek adott otthont korábban. A pályát a homokos szekciók nehezítik. Két nagyobb homokdomb lesz a nyomvonalban, az egyiket kétszer, a másikat egyszer kell megmászni; ezek karakterükben a legendás koksijde-i cyclocross világkupa-pályára hasonlítanak. Az utolsó futam az eliteké, előtte gyerekfutam is lesz rövidített, könnyített pályán, valamint az ,,amatőrök" is kipróbálhatják magukat a hobbifutam résztvevőjeként.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A szervezők elmondása alapján már most több nevezőjük van, mint bármelyik, közelmúltban rendezett ob-n, így az egyik legnépesebb cyclocross országos bajnokság várható vasárnap.

 

Bővebb információk: crossarena.hu és Facebook/ CrossArena

 

Mellékelt fotók: Szász Norbert

 

További információk: Rokob Jakab főszervező,  CoffeeRide SE

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések