A LottoNL-Jumbo új szintre emelné a csapatrádiózás fogalmát japán partnercége segítségével (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. június 30. szombat
  |   Szerző: m.norbi

A holland LottoNL-Jumbo csapata február óta teszteli a japán Bonx startup vállalat bluetooth alapon működő hangfelismerő, kommunikációs rendszerét. Reményeik szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hamarosan versenykörülmények között is engedélyezi annak használatát.

A Bonx egy fiatal japán startup vállalat, melyet 2014-ben alapítottak. A snowboardos Takahiro Miyasaka célként tűzte ki maga elé, hogy egy olyan kommunikációs platformot dolgozzon ki, melynek segítségével sportolás közben is hanghívás segítségével intézheti dolgait, anélkül, hogy közben meg kellene állnia vagy bármit kapcsolgatna. 2017 végére csapatával elért oda, hogy a rendszer összeállt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland WorldTour sor a LottoNL-Jumbo 2018 februárjában kötött partneri megállapodást a céggel, azóta a kerekesek edzéseik során tesztelik az eszközt, melyről egybehangzóan pozitív véleménnyel vannak, szeretnék, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség engedélyezze azt versenykörülmények között is.


A rendszer bluetooth alapon, hangfelismeréssel működik, így a versenyzők és a sportigazgatók bármikor kommunikálhatnak, a kerekeseknek nem kell a rádió gombjait nyomkodniuk, lassítaniuk vagy hajolgatniuk a mikrofonhoz, hisz az eszköz hangélesítő funkcióval is bír.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A Bonx elhozta nekünk a kerékpáros kommunikáció következő szintjét – mondta Timo Roosen. – Felismeri, hogy mikor kezdek beszélni, nem kell a gombokkal babrálnom, ráadásul a különböző zajokat is kiszűri, így kiváló a beszéd érthetősége, akár még komoly szélben is. Az eddigieknél is hatékonyabbá válhat a kommunikáció elsősorban a sprinteknél, ahol kettőzött fontossággal bír a rádiózás. Nem csak a csapatvezetőkkel, de a csapattársakkal is könnyedén összekapcsol, akár csapatjellegű konferenciabeszélgetéseket is lehetővé téve.”

 


A legnagyobb hátrány, hogy működéséhez egy mobiltelefonos applikáció szükséges, így az UCI-nak azt kellene engedélyeznie, hogy a versenyzők a zsebükben hordhassák a telefonjaikat.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.07.02. 11:25
Egy kis fejlesztési lehetőség: ez részben megoldás, mvel 2-3-4 óra elteltével az elzárt hallójáratban fokozottabban elkezd termelődni a fülzsír, az erre hajlamos riderek / személyek fülében...

Vannak cégek, amelyek elsősorban a nagyothallók részére fejlesztenek hallókészülékeket - pl.: Phonak, Geers -, és ott is az a probléma, hogy a hallójárat, amelynek funkciója, hogy szellőzzön, levegőhöz juttassa a fül belső részeit, el van zárva a külvilágtól, így bizonyos esetekben a fülzsír-termelődés megnövekszik, amely további problémákhoz vezet(het)...

Valamilyen légáteresztő / külső hallójáratot levegőhöz juttató megoldás kellene...

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések