A FixIt.no és a Rog-Ljubljana csapata is rajthoz áll a 2017-es Tour de Hongrie-n

E-mail  Nyomtatás
2017. április 07. péntek
  |   Szerző: Sajtóközlemény

2015 és 2016 után nem is lehetett kérdés, hogy a norvég kontinentális FixIt.no csapat 2017-ben is indul a Magyar Körversenyen. A tavalyi verseny utolsó szakaszán a Radenska-Ljubljana együttese vitte el a pálmát, a remekül hajrázó Rok Korosec szerezte meg az etapgyőzelmet. A szlovén csapat is visszatér.

A „kapcsolat” még az évezred elején kezdődött, amikor a Tour de Hongrie 2005-ös győztese, Lengyel Tamás Norvégiába költözött, s az egyik helyi csapathoz szerződött. Később erősödött a „norvég vonal”, a Team FixIT.no csapata például 2014-ben Lovassy Krisztiánnal a soraiban kezdte meg működését. Krisztián ugyan azóta másik együtteshez igazolt, a norvég klub ennek ellenére szívesen jön újra és újra Magyarországra.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Jelen volt már a 2015-ös Magyar Körversenyen is. A norvégok akkor már a prológon kivillantották a foguk fehérjét: Henrik Sandal az előkelő második helyet csípte el. Az első etap során, Szombathely és Keszthely között aztán Marius Hafsaas a nap szökésében virgonckodva két hegyihajrát is megnyert, és megkaparintotta a hegyi összetett legjobbjának járó piros trikót. A norvég siheder társainak segítségével a későbbiekben foggal-körömmel védte ezt a mezt, sikerrel, így a verseny végén végleg ő lett a hegyek királya. Karcagon a sprinter Filip Eidsheim még egy második hellyel örvendeztette meg a norvégokat, akik összességében igencsak eredményes Tour de Hongrie-t zártak.


Aztán a holtszezonban alaposan megváltozott a csapat összetétele: Eidsheim huszonöt évesen visszavonult, Hafsaas visszaigazolt nevelőegyesületéhez, a Ringeriks-Krafthoz, a Tour de Hongrie-t megjárt sorból mindössze hárman maradtak: Adrian Gjolberg, Jan Williem Jensen és Henrik Sandal. A Top10-be így is sikerrel bekerült egy norvég bringás, a sprintekben is jeleskedő Asund Romstad tizedik lett a 2016-os Tour de Hongrie összetett versenyében.


Ebben az évben is ő lehet a Team FixIt.no egyik húzóembere, Henrik Sandal és a Bliz-Meridától érkezett finn Matti Manninen mellett, utóbbi tavaly megnyerte a lengyelországi, UCI 2.2-es besorolású Dookola Mazowsza körversenyt.


A szlovén sort tekintve nemcsak a csapat neve változott 2017-re, de szinte a teljes sorát lecserélte az 1949 óta működő klubot vezető Milan Hojnik. A tavalyi budapesti szakaszgyőztes, Rok Korosec például már az Amplatz-BMC színeiben, Kusztor Péterék csapattársaként szerezte meg március elsején a Trofej Umag első helyét, de a tavalyi Magyar Körversenyre nevezett bringások közül távozott Robert Jenko, Bruno Maltar, Jure Miskulin és Zan Jerkic is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Ljubljana alaposan megfiatalodott, a csapat „legidősebb” tagja a huszonegy esztendős Ziga Rucigaj, aki tavaly megszerezte a legjobb U23-as kerékpárosnak járó fehér trikót a Magyar Körversenyen. Rajta kívül érdemes lesz figyelni a junior-világbajnoki mezőnyverseny hatodik helyezettjére, Ziga Jermanra, a szlovén időfutam-bajnokra, Andrejas Zanra vagy a mindössze tizennyolc éves Tadej Pogacarra, aki néhány napja negyedik lett az Isztriai Körverseny összetett versenyében.


Alighanem a ROG-Ljubljana lesz az idei Tour de Hongrie egyik legfiatalabb gárdája, de ahogy mondani szokták, 2017-ben sem „dominózni jön” a sikerre éhes szlovén csapat.


Fotó: Vanik Zoltán/Bringasport

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések