A BMC és az Orica is bemutatta 2017-es szerelését

E-mail  Nyomtatás
2016. december 13. kedd
  |   Szerző: velo.hu
Címkék:

Lehullt a lepel az amerikai BMC csapatának 2017-es szereléséről, miközben az is hivatalossá vált, hogy Orica-Scott néven folytatja Ausztrália egyetlen World Tour sora.

A spanyolországi Deniában mutatta be 2017-es mezét az amerikai BMC csapata. A szerelés a svájci Assos munkájának eredménye, a céget elsősorban eddig a válogatott kapcsán ismerhették, hisz az ő általuk készített mezben nyerte olimpiai aranyérmet Rióban Fabian Cancellara. A dizájn nagyrészt hasonlít a 2016-os idény grafikájára, ellenben az új szponzor a Tag Heuer jelentős felületet kapott rajta.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„A csapatunk és a szponzoraink is minden lehetőséget megragadnak arra, hogy folyamatosan innovatívak lehessünk – nyilatkozta Jim Ochowicz csapatvezető. – Különösen igaz ez a technikai fejlesztések és a ruházat tekintetében. A svájci Assos szakemberei egy olyan szerelést kreáltak, mely minden időjárási körülmény között a versenyzők igényeit szolgálja.”


Az Assos volt az első olyan ruházati cég, amely 1978-ban egybe-mezt készítette az időfutamokra, ám a nemzeti válogatottat leszámítva az elmúlt húsz év során nem igazán vette ki aktívan részét a kerékpársportból.


„A kerékpársport benne van a cégünk DNS-ében – mondta Roche Maier az Assos ügyvezetője. – Bő húsz év telt el azóta, hogy a vállalatunk aktívan szerepet vállalt a kerékpársportban, de a BMC csapatának oldalán most visszatérünk. Nem azért, mert szükségünk van a szereplésre, hanem annak okán, mert szívünk egy darabja mindig is a kerékpársportét dobogott.”


Az Orica-BikeExchange és a női Orica-AIS csapata is Orica-Scott néven folytatja a 2017-es idényben, miután az ausztrál sorokat 2012 óta kerékpárokkal ellátó cég másodlagos névadószponzorrá lépett elő. A GreenEDGE fennállása során ez lesz az első alkalom, hogy mind a női, mind a férfi sor ugyanazon a néven szerepel. A döntésben nagy szerepet játszott a megszűnő svájci IAM Cycling csapata, melyet szintén a Scott látott el kerékpárokkal.


„Nagyon örülünk, hogy a Scott úgy döntött növeli a támogatás mértékét és névadószponzorrá lép elő – így Shayne Bannan csapatvezető. – Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években, együtt, képesek leszünk nagy dolgok elérésére. A Scott elkötelezett az irányunkba és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb technikai eszközökkel lássák el a kerékpárosaink.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A szponzor bejelentésével egyidejűleg debütált a csapat 2017-es szerelése, melyet hasonlóan az Astana mezéhez az olasz Giordana készített. A színeket tekintve teljesen eltűnt a lime, melynek helyét a sárga veszi át, alapként pedig a 2016-os idény második felében megszokott sötétkék dominál.


A hírek szerint az Orica 2017. december 31-el távozik a csapat mellől, így szponzorkeresés kapcsán egy igencsak fontos szezon elé néznek.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések