9 millió forint lesz a 2019-es Tour de Hongrie összdíjazása

E-mail  Nyomtatás
2019. április 10. szerda
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

 Csaknem tíz százalékkal emelkedik a Tour de Hongrie összdíjazása az elmúlt évhez képest: körülbelül kilencmillió forintnyi pénzdíj talál gazdára a 2019. június 11-én kezdődő elsőkategóriás nemzetközi kerékpárversenyen.

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az egyes szakaszokon összesen csaknem egy-egymillió forint üti a jól szereplő versenyzők markát, az összetett verseny helyezettjei között pedig több mint hárommillió forintnyi pénzdíjat osztanak szét, euróban számolva. A pénzdíjazás mértékét a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályozza.

 

Természetesen ezen a szinten a szervezőknek nem csupán a pénzdíjakról kell gondoskodni: a körversenyen résztvevő csapatok szállását, ellátását és verseny közbeni utaztatásának költségeit is a Tour de Hongrie rendezői biztosítják, sőt, a prokontinentális klubok számára a felsoroltakon felül csapatonként több mint 600 ezer forintnak megfelelő, úgynevezett részvételi juttatást, vagyis rajtpénzt is kell biztosítani.

 

Ebben az évben húsz csapat – köztük négy prokontinentális klub (az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, a francia Cofidis, valamint az izraeli Israel Cycling Academy) – 140 kerékpárosa vesz részt a Magyar Körversenyen.

 

A Tour de Hongrie 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a versenyzők hat nap alatt 890 kilométert tesznek meg a június 16-i székesfehérvári befutóig.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések