44. Gemenc Nagydíj: Alois Kankovsky szakaszsikerével zárult a verseny, Rok Korosec győzött összetettben

E-mail  Nyomtatás
2018. május 26. szombat

A cseh Alois Kankovsky (Elkov-Author) nyerte a 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj utolsó szakaszát, összetettben a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) győzött, a legjobb magyar a hetedik helyen záró Kusztor Péter (My Bike-Stevens) lett.

Egy 130 kilométeres sík szakasszal zárult a 2018-as, 44. Alisca Bau Gemenc Nagydíj. A versenyzők négy kört tettek meg a Szekszárd-Őcsény-Decs-Sárpilis-Várdomb-Szekszárd útvonalon. Várható volt, hogy hatalmas csata dúl majd az összetett győzelemért, hisz az első három helyezettet csak hat másodperc választotta el, de az etapot a tizedik helyről kezdő kerekes is bőven fél percen belül volt.


A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, mígnem egy tizenhárom fős sor lépett el, akiket viszonylag hamar utol is értek.


Az első gyorsasági részhajrát a szlovák Juraj Bellan (Dukla Banska Bystrica) nyerte. Ezt követően egy kilenc fős sor igyekezett meglógni, de a főmezőnyt kontrolláló cseh Elkov-Author sora ötven kilométer megtétele után újfent összezárta a mezőnyt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem sokra rá a hegyi összetett éllovasa Maximilian Kuen (My Bike-Stevens) távolodott el, sőt egy ponton közel három és fél percre hizlalta előnyét, miközben a második és a harmadik gyorsasági hajrá során is ő haladt át elsőként a vonalon.


Az utolsó harminc kilométerre fordulván rohamtempóban kezdett csökkeni előnye, egészen addig, míg fel nem ugrott rá az ukrán Vladyslav Zubar (Lviv Cycling). Túl sokáig azonban már nem tudtak a főmezőny előtt megragadni, bedarálták őket.


A célegyeneshez közelítve még néhányan megpróbáltak ellépni, de végül mezőnyhajrá döntött, amit a cseh Alois Kankovsky (Elkov-Author) nyert meg a német Manuel Porzner (Tirol Cycling Team) és a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) előtt. Legjobb magyarként, regnáló országúti bajnokunk Lovassy Krisztián (Kőbánya Cycling Team) zárt a tizedik helyen.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Az utolsó pár száz méteren sajnos egy kicsit beszorultam, ettől függetlenül egy elég hosszú sprintet nyitva egészen jól bírtam a végét – mondta Lovassy Krisztián a célba érkezést követően. – Lehetett volna ez jobb is, de elég nehéz szakaszokon vagyunk túl, így elégedett vagyok.”


EREDMÉNYEK
2. szakasz – Alisca Bau kupáért futam, Szekszárd-Szekszárd (130 km):

1. Alois Kankovsky (cseh, Elkov-Author) 2:55:36
2. Manuel Porzner (német, Tirol Cycling Team) a.i
3. Rok Korosec (szlovén, My Bike-Stevens) a.i
4. Gabriele Bonechi (olasz, Team Cervelo) + 1 mp
5. Robert Jenko (szlovén, mebloJogi Pro-Concrete) + 1 mp
6. Filippo Ferronato (olasz, Cycling Team Friuli) + 1 mp
7. Eduard Hrachovina (cseh, Team Forman Cinelli) + 2 mp
8. Manuel Pesci (olasz, Team Cervelo) + 2 mp
9. Daniel Auer (osztrák, WSA-Pushbikers) + 3 mp
10. Lovassy Krisztián (magyar, Kőbánya Cycling Team) + 3 mp


Összetettben a négy másodperces jóváírásnak köszönhetően a szlovén Rok Korosec (My Bike-Stevens) diadalmaskodott a cseh Michael Kukrle (Elkov-Author) és a moldáv Nicolae Tanovitchii (Team Novák) előtt. A legjobb magyar versenyző a hetedik helyen záró Kusztor Péter (My Bike-Stevens) lett huszonhét másodperc hátránnyal. A gyorsasági pontversenyt szintén Korosec, a hegyi összetettet az osztrák Maximilian Kuen (My Bike-Stevens), míg a fiatalok különversenyét Markus Wildauer (Tirol Cycling Team) nyerte.

 

Diavetítéshez kattints a képre


„Nem volt egyszerű a mai nap, de sikerült megszereznem az összetett győzelmet és a zöld trikót is – így a verseny győztese Rok Korosec. – Nem aludtam valami jól az éjszaka a tegnapi bukásom miatt, de a csapat remek munkát végzett, így sikerült nyernem.”


„Amennyiben a verseny elején azt mondják, hogy hetedik leszek, annak örültem volna – nyilatkozta az összetettben legjobb helyen záró magyar kerekes Kusztor Péter. – Elégedett vagyok az eredménnyel, viszont az első mezőnyszakaszon úgy érzem még maradt bennem, így akár végezhettem volna egy-két hellyel előrébb is, de nincsen ’ha’ kihoztuk csapatként ebből a versenyből a legtöbbet, amit lehetett, megnyertük az összetettet, a pontversenyt és a hegyi különversenyt is.”


ÖSSZETETT
1. Rok Korosec (szlovén, My Bike-Stevens) 6:51:12
2. Michael Kukrle (cseh, Elkov-Author) + 9 mp
3. Nicolae Tanovitchii (moldáv, Team Novák) + 15 mp
4. Markus Wildauer (osztrák, Tirol Cycling Team) + 17 mp
5. Manuel Pesci (olasz, Team Cervelo) + 23 mp
6. Sebastien Baldauf (német, WSA-Pushbikers) + 23 mp
7. Kusztor Péter (magyar, My Bike-Stevens) + 27 mp
8. Davide Bais (olasz, Cycling Team Friuli) + 29 mp
9. Marek Canecky (szlovák, Dukla Banska Bystrica) + 32 mp
10. Michael Delle Foglie (olasz, Team Cervelo) + 33 mp

 

Fotók: Vanik Zoltán/Bringasport és Gemenc Nagydíj
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések