Sagan Tour 2. forduló

2019. április 28.
Magyar / Mountain bike-XCO

  DTPS 2019

 

 

1. A Peter Sagan gyerektour szervezői csapata - továbbiakban DTPS – megegyezés alapján megbíz más személyeket (kerékpár v. sportklub, testnevelési egyesületet, más jogi v. fizikai személyt), az egyes futamok technikai lebonyolításával. Ennek a személynek a státusza: szervező és tecnikai kivitelező (SZTK).

 

 

2. 2.1 Ez a versenykiírás szabályozza a versenyeredmény kiértékelésének feltételeit. /2. Ha ezt a versenykiírás másképp nem szabályozza, az észszerűség határain belül, a Szlovák Kerékpár Szövetség és az UCI 2019-es, XCO-ra vonatkozó szabályzata érvényes.

 

 

3. 3.1 DTPS együttműködve az SZTK-val dolgozza ki a versenykiírást, s egyértelműen kijelöli a DTPS szerinti kategóriákat (lásd 7.1 bekezdés). A versenykiírás tartalmát legkésőbb 10 nappal a verseny dátuma előtt közzéteszik a saját honlapjukon. A versenykiírásban szerepel az online regisztráció.

3.2 Az SZTK a saját döntési jogán megjelentetheti más weboldalakon vagy elküldheti 3. személynek.

 

 

4. Ha másképp nincs szabályozva, a versenybíráskodást az Szlovák Kerékpárszövetség (SZKSZ) által kijelölt versenybírák végzik. 2019-ben a DTPS rendezvényeken elektronikus időmérőket fogunk használni, melyeket rajtszámokban elhelyezett chip-ek segítségével. Szervező nem vállal felelősséget a chip-ek rajtszámról történő elhagyásáért és ez a versenyző nem fog szerepelni az eredmény kiírásban.

 

 

5. 5.1 A DTPS verseny elmaradását az SZTK-nak legkésőbb 10 nappal a tervezett verseny előtt, ezen versenyszabályzat 3. bekezdésében felsorolt összes platformon, írásos formában meg kell jelentetnie.

5.2 A tervezett időpont és a versenyhelyszín meváltozása esetén az 5./1. bekezdésben leírtak érvényesek.

 

 

6. 6.1 Az SZTK hozzájárul a DTPS technikai hátterének biztosításához.

6.2 A DTPS versenyek nevezési díjai: - Baby kategória: 0 EUR. - MICRO-tól az Idősebb diákig kategória: 2 EUR

6.3 A DTPS egyes versenysorozatain indíthatnak Felnőtt kategóriát is. Ennek feltétele, hogy a versenyzőnek, az adott napon, a DTPs-en induljon gyermeke vagy családtagja. A felnőtt résztvételének feltétele a családi köteléke a gyermek résztvevővel a DTPS-en és a minimum 25 betöltött év (szülő, keresztszülő stb). Ezen kategória értékelése az adott versenykiírásban lesz feltüntetve.

6.4 A versenyzők, a versenykiírásban feltüntetett online jelentkezési lap kitöltésével jelentkezhetnek a versenyre. Akár 1 nappal a rajt előtt vagy a verseny napján a regisztrációs irodában (de csak a kiírásban szereplő időpontig bezárólag). Kérjük a résztvevőket, hogy használják az online jelentkezési lehetőséget, ezzel lerövidítve a regisztrációs időt. A felnőtt kategóriában nincs lehetőség online regsiztrációra.

6.5 A versenysorozat ideje alatt versenyző nem változtathat kategóriát. A versenyző a Baby kategóriában, törvényes képviselője által átminősíthető egy magasabb kategóriába. Ebben az esetben a teljes DTPS versenysorozat alatt ebben a kategóriában kell indulnia. A jelentkezésnél a törvényes képviselő köteles erről a tényről a bírákat és a versenyszervezőket tájékoztatni. A többi kategóriában a „felminősítés” a DTPS igazgatójának hozzájárulásával lehetséges.

 

 

7. 7.1 A 2019-es DTPS következő kategóriákra van kiírva - Baby: 2015-ös születésű vagy fiatalabb - MICRO: 2013-2014-es születésű - Mili: 2011-2012-es szül. - Mini: 2009-2010-es szül. - Fiatal diák: 2007-2008-as szül. - Idősebb diák: 2005-2006-os szül.

7.2 A DTPS pontozása: minden versenysorozat körében az első 15 versenyző lesz pontozva. A versenyző az 1. helyen 20 pontot szerez, majd csökkenő sorrenben a 2. 14 pontot, a 3. 13 pontot, egészen a 15. versenyzőig, aki 1 pontot kap. Amennyiben az adott kategóriában 35 vagy több versenyző indul, akkor az első 25 lesz pontozva. Az 1. helyezett 30 pontot szerez, a 2. 24-et, a 3. 23-at, egészen 25-ig, aki 1 pontot szerez. Abban az esetben, ha az adott kategóriában 50 vagy több résztvevő indul, akkor az első 35 versenyző van pontozva. Az 1. helyezett 40 pontot kap, majd csökkenő sorrendben a 2. 34 pontot, a 3. 33 pontot, egészen a 35-ig, aki 1 pontot kap. 2019-es évben minden résztvevő, aki célba ér, bónusz 1 pontot kap és ezt abban az esetben is, ha 1 vagy akár több kör lemaradása van az 1. helyezetthez képest. A végleges pontozásban a 7 legjobb eredmény kerül beszámításra (a DTPS összes versenyén történő résztvétel esetén nem számítódnak bele azon versenyek, ahol a legkevesebb vagy 0 pontot szerzett a versenyző). Pontegyezés esetén a végleges helyezési sorrendet a következők döntik el: - több magasabb helyezés - a versenyző fiatalabb kora A 2019-es évben pontozzuk a szülők kategóriáját is, külön férfi és női kategóriában egyaránt.

7.3 A 2019-es DTPS pályákat a következőképpen ajánljuk az adott kategóriákhoz: - A/Baby: aszfalton és egyenes terepen. Az ajánlott távolság / idő: 1-2 perc - B/MICRO: egyenes terepen. Az ajánlott távolság / idő: 7-10 perc - C/MILI: egyenes terepen. Az ajánlott távolság / idő: 10-15 perc - D/MINI: technikás terepen. Az ajánlott távolság / idő: 15-20 perc - E/ Fiatal diák: technikás terepen. Az ajánlott távolság / idő: 10-25 perc - F/Idősebb diák: technikás terepen. Az ajánlott távolság / idő: 25-30 perc - G/Szülők: technikás terepen. Az ajánlott távolság / idő: 15-20 perc

7.4 A Fiatal és Idősebb diák kategóriáknak egy körpályát kell kijelölni terepen, melynek hossza ne haladja meg a 2 km-t, tartalmazzon enyhe emelkedőt és lejtőt, kanyarokat, valamint akadályokat, melyek megfelelnek az adott korosztály kategóriáinak, miközben ügyel az adott pályára kijelölt, rendelkezésre álló idő elérésére a teljes pályaszakaszon. A többi kategóriát kevésbé megterhelő terepen indítják. Ha a körülmények nem alkalmasak, akkor minden kategória egyforma pályán indul. A Baby kategóriának egy különálló, tömörebb felületű pályát kell biztosítani.

7.5 Minden kategóriában külön van fiú és lány verseny. Közös rajt (feltételezzük ezt a Fiatal és Idősebb lányok kategóriájában) akkor lehetséges, ha kevés az induló versenyzők száma a főbíró döntése alapján.

7.6 A DTPS nem írja elő a kerékpár típusát. A Baby kategóriában használható a futó bringa, háromkerekű vagy roller. Ebben a kategóriában lehetőség nyílik közvetlenül a verseny helyszínén STRIDER futó bringa kölcsönzésére (további információ a kiírásban). A többi kategóriában ajánlott a MTB, de tilos a Cyclocross kerékpár.

7.7 A DTPS nem különbözteti meg a versenyzőket a szerint, hogy a Szlovák Kerékpárszövetség Licence birtokosai vagy más licence.

7.8 A DTPS nem visszaadandó chip-es rajtszámokkal indul, amelyek kategóriától függetlenül, érkezési (növekvő) sorrendben kerülnek kiadásra. A rajt korridorban a rajtszámok alapján történik a besorolás (Nem a teljesítmény, sem az on-line regsztráció, hanem a helyszíni személyes jelentkezés dönt). Ez minden kategóriára vonatkozik, kivéve a Baby kategória. A Baby kategóriában a gyermekek, szülői megítélésük alapján (tapasztaltabbak gyermekek előre) vagy bírák döntései alapján kerülnek besorolásra. Az első 10 helyezett az adott kategóriában, a jelenlegi versenysorozatban elért helyezései alapján, indulásnál elsőbbséget élvez, függetlenül attól, hogy mikor vette fel a rajtszámot. A MICRO-MINI kategóriában (csak fiúkra vonatkozik) az első 15 helyezettre az előbbiekben írtak vonatkoznak. Ez a szabály a DTPS második versenyétől számít csak. Amennyiben a kiemelt kerékpáros az adott sorrendben nem jelentkezik előre on-line, akkor nem lesz kiemelt a rajtnál, hanem a rajtszám felvétele szerint kerül besorolásra!! Regisztrációnál, nincs lehetőség a rajtszám felvételére más versenyzők számára (csak a jogi képviselőnek). Abban az esetben, ha a rajtszámot a csapat edzője veszi fel, köteles bemutatnia a Szlovák Kerékpárszővetség (SZKSZ) licence-it (köteles igazolnia azonos klubtagságát) vagy a rajtolók biztosítási kártyáját. Kérjük a résztvevőket, hogy használják az on-line jelentkezési lapot, ezzel meggyorsítva a helyszíni regisztrációt.

7.9 A DTPS nem visszaadandó rajtszámokkal indul. Minden fordulóban új rajtszámot kapnak a versenyzők.

 

 

8. 8.1 Minden versenyző a regisztrációnál résztvételi oklevelet vagy DTPS plakátot kap.

8.2 Az első 3 versenyző minden kategóriában trófeát és medált kap. Minden versenyző a Baby kategóriában jutalmat kap (többnyire édességet vagy ajándékot).

8.3 Abban a kategóriában, ahol több mint 40 versenyző rajtol, különdíj kerül kihirdetésre - kategória ugrója. Ez az a versenyző, aki a rajt pozíciójához képest, a legtöbb helyet lépett fel az eredmény listán.

8.4 A DTPS saját döntése alapján meghirdethet speciális gyermek tombolát a verseny végén.

8.5 A versenyzők, többszöri résztvétet követően, szponzori csomagokkal vagy más díjakkal is jutalmazásra kerülnek.

 

 

9. A rendezvény hivatalos biztosítója a GENERALI.

 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések